Història

El nostre col·legi actual va sorgir de la necessitat que tenia el poble de tindre a tots els xiquets/as en aules amb bones condicions higiènic sanitàries i situades en el mateix lloc.

Si retrocedim als anys 50, ens trobem amb dues aules unitàries, una per a xics i una per a xiques, amb molts alumnes en cadascuna. Hi havia un mestre per als xics i una mestra per a les xiques, els mestres vivien a les cases per als mestres que existien llavors al costat de les aules.

El poble va anar creixent i van començar a habilitar-se baixos de pisos, magatzems i altres locals amb poca llum, sense ventilació i sense lavabos. Existia la necessitat de tindre un col·legi en condicions ja que aquesta situació impedia també la coordinació a l’hora de qualsevol activitat.

El col·legi es va sol·licitar però l’única cosa que es va aconseguir van ser tres pavellons amb quatre aules i dos lavabos en cadascun, año1978. Als tres pavellons assistien els xiquets/as de 6 a 14 anys (EGB.), els de 4 i 5 anys (3 no hi havia) anaven a les antigues aules restaurades. Aquests tres pavellons es van construir als afores del poble, en un solar sense barrar i amb séquies al voltant, la qual cosa suposava un perill a l’hora dels esbarjos.

Alguns anys després es va construir un pavelló de serveis amb menjador, laboratori (transformat més tard en sala d’informàtica), biblioteca, despatxos… que suplia algunes necessitats imperioses del Centre.

Fa uns anys, quan es va implantar l’Educació Primària i Secundària, els xiquets/as d’1er cicle de l’ESO  van ser traslladats a Orihuela quedant en aquest Centre sol Primària. Llavors van quedar lliures algunes aules en els pavellons el que va permetre que pogueren traslladar-se els xiquets/as d’infantil. Així es va aconseguir que tots estigueren junts.

En les antigues aules i cases de mestres del centre del poble, després d’estar diversos anys abandonats, es construïsc l’actual Centre Cívic.