L’Acadèmia d’Artistes es posa en marxa!

L’Acadèmia d’Artistes del Sebastián Burgos es posa en marxa! Divendres passat, a través de la megafonia del col·le, la Directora de l’Acadèmia d’Artistes ens va fer arribar un missatge. Ens va explicar que, durant un mes, treballarem la primera obra, d’una sèrie de 8, que anirem descobrint al llarg del curs. L’obra es diu “La Salita” i va ser creada per Equip Crònica en 1.970.

A més, ens va arribar un vídeo que ara compartim ací… i que ens va encantar!

Cada classe, va traure el primer objecte vinculat a aquesta obra (el flotador) i el va penjar en el pòster de l’estructura de caixes que tenim en cada aula. Així, en finalitzar el curs, tots haurem creat la nostra pròpia escultura amb cadascun dels objectes que anem explorant. Ens consta que, als corredors ja es comencen a veure Menines i flotadors… estigueu atents i atentes perquè, pròximament, mostrarem algunes de les nostres creacions.

Acadèmia d’artistes

A l’octubre, la directora de la “ACADÈMIA D’ARTISTES”, ens va sorprendre mentre érem al pati i ens va convidar a la inauguració d’aquesta acadèmia. Ens va agradar molt que ens donara un a un la invitació, també ens va agradar que la informació fora accessible per a tots ja que estava escrita amb lletres i amb imatges. Així que li vam dir que allí estaríem. En esta etapa ens encanta la festa i, esta, no ens la podíem perdre…

En secundària B estem molt emocionats de començar este projecte, som molt artistes i gaudim explorant noves maneres d’expressar-nos…i segur que enguany aprendrem moltíssimes més.

Si voleu veure tot el que vam fer el dia de l’obertura de l’Acadèmia, podeu accedir des del següent enllaç: https://portal.edu.gva.es/sebastian_burgos/2023/10/11/inauguracion-academia-de-artistas/

ESTACIONS D’APRENENTATGE A L’AULA OBERTA

Este curs, La Panda ha començat a treballar matemàtiques i llengua a través de les Estacions d’Aprenentatge. Es tracta d’una metodologia activa que consisteix a treballar continguts mitjançant activitats que contenen el joc com a base. L’alumnat es divideix en xicotets grups que s’ajudaran, entre ells, a resoldre els reptes proposats. Els dilluns fem EA de mates i els dimecres de llengua, i, cal dir, s’estan convertint en dues de les seues àrees preferides. Us deixem amb algunes fotos d’aquesta setmana…

PRIMERA VENDA DEL “SLOW BAR”.

L’alumnat del PFQB de Restauració i Bar s’ha posat mans a la massa… mai millor dit! Han tret els seus uniformes i han estrenat les cuines per a preparar unes delicioses galetes de mantega. Al comandament d’Esther, la seua tutora i professora del taller, i amb l’ajuda de Noelia, la Mestra PT que fa suport a aquest grup, han aprés a elaborar aquesta boníssima recepta. Després, l’alumnat ha passat per les diferents aules del centre, on han venut el seu producte i han aconseguit els seus primers ingressos. Ja estem esperant quina serà la seua pròxima recepta, perquè amb aquesta… ens hem xuplat els dits! Enhorabona equipàs!

INAUGURACIÓ ACADÈMIA D’ARTISTES

Hui, dimecres 11 d’octubre, ha sigut un dia per a recordar en el CEE P. Sebastián Burgos, perquè hem inaugurat la nostra pròpia Acadèmia d’Artistes! La setmana passada, vam rebre una invitació a través de la “Directora de l’Acadèmia” que va passar, classe per classe, per a fer-nos lliurament d’una carta i d’una entrada per a cadascun/a de nosaltres. Aquestos dies, pels corredors, ens hem trobat amb cartells anunciant aquest esdeveniment i hui, per fi, hem acudit a la gran festa.

Algunes mestres del col·legi, han realitzat una “performance” amb 8 objectes i 8 caixes amb les quals, la Directora de l’Acadèmia d’Artistes, ha improvisat una escultura.

Aquestos 8 objectes estan relacionats amb 8 obres d’art que, totes i tots, anirem coneguent al llarg d’aquest curs (d’octubre a maig). A través d’elles, treballarem i ens endinsarem en el món de l’art: descobrint, explorant, arriscant, retrobant-nos amb aquesta part nostra i deixant eixir el/la artista que portem dins nostre.

Estem desitjant començar amb la primera obra! Pròximament us contarem més novetats…

TVA GAUDEIX DEL NOSTRE ENTORN

TVA DISFRUTA DE NUESTRO ENTORNO.

Al setembre i octubre, els grups de TVA hem realitzat diverses sortides pel nostre entorn. Ens hem anat de compres al supermercat i d'excursió al parc, on hem esmorzat, realitzat activitats esportives, ballat i fins i tot superat un concurs de cançons.

Ho hem gaudit!!

ENS N’ANEM AL TEATRE!

Aquest dijous 5 d’Octubre, l’alumnat i les mestres de l’Aula Oberta i del PQFB de Restauració, hem anat al Teatre Rialto a veure una obra de dansa contemporània anomenada «En la foscor, tot es mou», de Paula Serrano. Hem tingut la sort d’assistir a l’estrena i, a més, en una sessió relaxada. Les sessions relaxades estan pensades per a persones amb diversitat funcional, ja que es fan modificacions de l’espai en el qual ocorre la representació (llum, so) i, a vegades, de la representació mateixa. També se sol anticipar si hi haurà algun sobresalt, música estrident…etc. Hi ha com més flexibilitat i ens hem sentit molt còmodes.

En l’escenari, es representava una piscina on suraven les pors i sis ballarins i ballarines, movien els seus cossos com no havíem vist abans. Ens han deixat amb la boca oberta i ha sigut una experiència diferent i molt enriquidora.

L’AULA OBERTA ARRANCA NOU CURS.

L’Aula Oberta arranca el curs amb molta il·lusió i amb novetats que anirem contant-vos pròximament. En Setembre, hem estat coneguent-nos (perquè tenim components nous a «La Panda») i, per suposat, gaudint de tornar a retrobar-nos. Per tal que pugueu conèixer’ns un poquet millor, vos deixem amb el vídeo de presentació que hem preparat per a l’institut i que mostra part de la nostra essència. Per a aquelles i aquells que encara no ens conegueu, «La Panda», que és com ens fem anomenar, anem dos dies a l’institut del barri: IES Joanot Martorell. Hem començat ara a l’Octubre i estem desitjant omplir-nos d’experiències. Vos anirem contant més… Fins prompte!