MetaSlider: Creació d’una presentació de diapositives

En aquesta entrada, us mostrarem com crear un pas de diapositives bàsic amb el plugin MetaSlider. En aquesta versió inicial del plugin en PortalEdu, podrem només utilitzar imatges per a les presentacions.

01-En primer lloc, crearem la presentació, des de l’escriptori, secció MetaSlider

02-Una vegada hem accedit a la secció, farem clic sobre “Nou” (Afegir nou pas de diapositives)

03-Creada la nova presentació, començarem a afegir diapositives (imatges):

04-Tal com hem dit, amb aquesta versió podrem treballar només amb imatges. Podrem pujar imatges locals directament a la mèdia o utilitzar les que ja tenim en la biblioteca de mèdia del nostre lloc web:

05-Per cadascuna de les diapositives de la presentació, podrem definir un text que acompanye a la imatge, així com convertir aquesta imatge en un enllaç

06-En la part dreta trobem les opcions de configuració bàsica, que apliquen a tota la presentació, com ara, l’ample, l’alçada, l’efecte de transició, etc. Hem de tindre en compte que el plugin és capaç d’ajustar l’amplada de les imatges al tamany especificat. Tanmateix, l’alçada es retallarà o es mostrarà completa, segons les opcions avançades que configurem.

Per eixe motiu, és convenient que les imatges d’una mateixa presentació tinguen proporcions semblants, de manera que quede més homogènia.

07-En les opcions avançades, podem configurar, per exemple, que l’amplada s’ajuste al contenidor (ample 100%). Això farà que no es tinga en compte l’amplada configurada en les opcions bàsiques. També hi trobarem altres configuracions com el mode carrusel, el retard de la diapositiva, etc.

08-Quan ja tinguem preparada la presentació, podrem maquetar-la en qualsevol entrada o pàgina del nostre lloc. Per a fer-ho, utilitzarem el bloc de MetaSlider.

09-Inserit el bloc, ens ofereix utilitzar alguna de les presentacions que hàgem creat:

10-Seleccionat el pas de diapositives, podem previsualitzar el resultat:

  • Logo PortalEdu