TROBADA DE LES EPAS DE LA PROVÍNCIA D’ALACANT

El 12 de gener de 2023, més de 120 estudiants ambaixadors júnior i sènior de les EPAS Oratori Festiu d’Orihuela, Sagrada Família d’Elda, IES Bellaguarda d’Altea i l’IES Sixto Marco d’Elx hem visitat la Diputació Provincial d’Alacant, la Delegació del Consell a Alacant, l’oficina d’Europe Direct Comunitat valenciana i la Fundació Mediterrània per a realitzar una sèrie d’activitats en cada institució.

En aquesta trobada en la Diputació vam ser rebuts per la diputada de Fons Europeus, María Gómez, que ens va explicar les funcions de la Diputació d’Alacant i de la seua Oficina de Projectes Europeus.

Dos estudiants de cada centre han intervingut en el ple centrant les seues intervencions en assumptes relacionats amb la sostenibilitat i el canvi climàtic per a fer una Europa verda i sostenible. Per part de l’IES Sixto Marco van intervindre els ambaixadors júnior Marcos Pacheco Antón i Iván Pastor Quirant dissertant sobre el consum responsable per a fer una societat més sostenible. Prèviament els estudiants van realitzar en el seu centre diversos estudis i debats per a obtindre les conclusions que després exposarien en el ple de la Diputació.

Posteriorment hem visitat la Delegació del Consell a Alacant i l’oficina d’Europe Direct Comunitat Valenciana sent també rebuts per la consellera de Justícia, Interior i Administració Publica, Gabriela Bravo i la  Directora General de Relacions  amb la Unió Europea i l’Estat, Daría Terrádez que  va subratllar la importància d’acostar el funcionament de la Unió Europea, les seues institucions i valors, destacant la labor educativa i de foment del coneixement sobre la UE que realitzem les Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu.

En la nostra visita hem visitat les diferents estades d’aquesta Delegació del Govern.

Després d’Europe Direct ens desplacem a la Fundació Mediterrani on els ambaixadors júnior hem estat realitzant diferents

activitats per a la integrar a els  ambaixadors dels diferents centres a través d’un Scrum en el qual davant un supòsit de catàstrofe natural havien de dissenyar la reconstruir d’una ciutat sostenible i que posara evitar una altra catàstrofe d’aqueix tipus.

Una jornada de convivència plenament satisfactòria en ens va enriquir el nostre coneixement de les institucions i la convivència amb els ambaixadors de les EPAS de la província.