Descobrint les nostres arrels clàssiques

Aquesta nova optativa, que s’ofereix en 1r de Batxillerat, t’ajudarà a entendre millor el món en el qual vivim. La nostra societat tecnològica afona les seues arrels en l’antiguitat clàssica, és a dir, en l’univers dels antics grecs i romans. Per cert, tecnologia és una paraula grega. Et sorprens? I si et dic que cibernètic és una paraula amb més de 2500 anys i es refereix a l’art de pilotar una embarcació? I podríem seguir amb internauta, etc.

Però no sols estudiarem etimologia. Els referents clàssics estan presents en la història de l’art i la literatura, el pensament, la política, la publicitat, l’arquitectura, i un llarg etcètera de camps. Per a poder entendre’ls, farem una passejada per la mitologia, les institucions, la societat, i els fets rellevants de la cultura grecollatina.

Com ho farem? Buscarem referents en l’art (cinema, teatre, música, literatura, escultura, pintura…), en la publicitat, en el llenguatge quotidià i en el llenguatge científic tècnic. Utilitzarem les tecnologies de la informació i la comunicació, a més de recursos audiovisuals.

Pot anar dirigit a tots els Batxillerats, ja que tracta temes de tots els camps.

Descobrint-les-nostres-arrels-1

Descobrint-les-nostres-arrels-2