1. De conformitat amb l’article 8 de la Llei Orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del Dret a l’Educació, segons redacció donada per la disposició final primera de la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’Educació, les decisions col·lectives adoptades pels alumnes a partir del tercer curs de l’educació secundària obligatòria, respecte a la inassistència a classe, no tindran la consideració de faltes de conducta ni seran objecte de sanció quan aquestes hagen sigut resultat de l’exercici del dret de reunió i siguen comunicades prèviament a la direcció del centre.
2. Les decisions col·lectives d’inassistència a classe adoptades pels alumnes NO hauran de disposar de la corresponent autorització dels seus pares, mares, tutors o tutores segons sentència de la Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem amb data de 18 de desembre de 2014 (recurs número 8/2013), per la que s’estableix que no es conforme a Dret sotmetre a autorització prèvia de les famílies la validesa d’una decisió col·lectiva d’estudiants a partir de tercer de l’ESO, respecte a la inassistència a classe.
3. Les decisions col·lectives d’inassistència a classe, a les quals es referix l’apartat anterior, hauran d’estar avalades per més de 20 alumnes, de conformitat amb l’article 1.2 de la Llei Orgànica 9/1983, de 15 de juliol, reguladora del Dret de Reunió, tal com s’ha avalat en aquesta convocatòria de vaga estudiantil.
4. La decisió de no assistir a classe implica l’exoneració de qualsevol responsabilitat del centre derivada de la seua actuació, tant amb la resta de l’alumnat com respecte a terceres persones.
5. En tot cas, el centre garanteix el dret a assistir a classe i a romandre en el centre degudament atés a l’alumnat que no desitge exercitar el seu dret de reunió en els termes que preveu la legislació vigent.
LA DIRECCIÓ