Projecte Guardabosc

La Direcció General d’Educació Educativa i Ordenació, ha posat en marxa el «Projecte d’Innovació Guardabosc», en col·laboració amb la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals de la Generalitat Valenciana, la Xarxa Jove i l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ).

La finalitat d’aquest projecte és impulsar programes mediambientals que desenvolupen de manera creativa la innovació pedagògica a través del contacte amb la naturalesa. El nostre centre ha sigut elegit per a participar en aquest projecte.

El Projecte ha constat de dues fases. La primera, d’aplicació teòrica a l’aula de les unitats didàctiques oferides per al desenvolupament del «Projecte Guardabosc», dins de l’horari lectiu. I la fase 2, de consolidació de tots els conceptes treballats a l’aula, realitzant-se una jornada en espais naturals de la localitat.

Donada la implicació i estreta col·laboració que l’Ajuntament de l’Olleria ha mostrat en tot moment, pel projecte de sostenibilitat que duem a terme, varen planificar una eixida al Paratge Natural de l’Heretat del Salido», on el professorat del Taller Ocupacional «Heretat del Salido III», durant el dies 25 i 26 d’abril, va realitzar dos tallers a l’alumnat de 3r d’ESO, un sobre els incendis i altre de coneixement de la nostra flora i entorn. En aquesta fase varen comptar amb la visita de la cap del Servei d’Innovació i Qualitat i de l’Assessora Tècnica Docent del Servei d’Innovació i qualitat, interessades en poder acompanyar a algun dels centres per a conéixer les activitats dutes a terme.