Sol·licitud de beques curs 22-23 per a estudis postobligatoris

Què es pot sol·licitar?

Nom del tràmit

Sol·licitud de beques de caràcter general per al curs acadèmic 2022-2023 per a estudiants que cursen estudis postobligatoris (nivells no universitaris) (Ministeri d’Educació).

Objecte del tràmit

La convocatòria de beques de caràcter general per a l’alumnat que, en el curs acadèmic 2022-2023 curse algun dels estudis amb validesa en tot el territori nacional que s’indiquen en l’apartat de sol·licitants.

Qui pot sol·licitar-ho?

Interessats/Sol·licitants

Les beques generals per a estudis no universitaris es dirigeixen a estudiants que en el curs 2022-2023 estiguen matriculats en algun dels nivells següents:

– Batxillerat.
– Cursos d’accés i de preparació per a proves d’accés a la Formació Professional i cursos de formació específics per a accés a cicles formatius de grau mitjà i superior, impartits en centres públics i privats concertats.
– Formació Professional de grau mitjà i de grau superior.
– Ensenyaments artístics: professionals i superiors.
– Ensenyaments d’idiomes en escoles oficials, inclosa la modalitat a distància.
– Ensenyaments esportius.
– Estudis religiosos superiors.
– Formació Professional Bàsica.

Requeriments

REQUISITS GENERALS:

Ser espanyol o tindre la nacionalitat d’un estat membre de la Unió Europea. En el cas de ciutadans de la Unió o dels seus familiars, beneficiaris dels drets de lliure circulació i residència, es requerirà que tinguen la condició de residents permanents o que acrediten ser treballadors per compte propi o aliè. En el supòsit d’estrangers no comunitaris, s’aplicarà el que disposa la normativa sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seua integració social.

No posseir en el moment de sol·licitar la beca un títol de nivell igual o superior al dels estudis per als quals es demana la beca.

REQUISITS ACADÈMICS, ECONÒMICS I D’UN ALTRE TIPUS:
Els que s’indiquen en l’enllaç a més informació: https://www.becaseducacion.gob.es/becas-y-ayudas/fp-bachillerato-otros/que-necesitas.html

Quan s’ha de sol·licitar?

Termini de presentació

Des del 30 de març de 2022 fins al 12 de maig de 2022.

On s’ha d’anar?

Presencial

La sol·licitud es presenta mitjançant un formulari en línia a través de la pàgina web d’aquest Ministeri. Per a accedir a aquest formulari, cal accedir al següent enllaç d’informació:
https://www.becaseducacion.gob.es/becas-y-ayudas/fp-bachillerato-otros/como-solicitarla.html#pasos-para-solicitarla

L’alumne s’ha de registrar prèviament en la seu electrònica d’aquest Ministeri, si bé cal tindre en compte que el registre realitzat anteriorment (siga per a demanar beca o per a qualsevol altre assumpte) continua sent vàlid per a realitzar aquest tràmit.

En principi, no caldrà aportar documentació perquè les unitats encarregades de la tramitació (d’ara en avant, unitats de beques) consultaran i obtindran de l’Administració corresponent totes les dades necessàries per a verificar que es reuneixen els requisits generals, acadèmics i econòmics. Només en determinats supòsits molt específics s’ha d’aportar la documentació concreta que se us especificarà quan ompliu el formulari.

No obstant això, en qualsevol moment, les unitats de beques podran requerir-li la presentació de documentació relacionada amb la seua sol·licitud de beca.

Per internet

A través de l’enllaç corresponent:

https://sede.educacion.gob.es/tramite/login/inicio.jjsp?idConvocatoria=937

Què s’ha de presentar?

La sol·licitud s’ha d’omplir mitjançant el formulari accessible per via telemàtica a través de la seu electrònica del Ministeri en l’adreça https://www.becaseducacion.gob.es/becas-y-ayudas/fp-bachillerato-otros/como-solicitarla.html#pasos-para-solicitarla

Més informació