PROCEDIMENT D’ADMISSIÓ CURS 2024-25

Publicada RESOLUCIÓ D’ADMISSIÓ DE L’ALUMNAT per al curs 2024-25

Calendari procediment d’admissió per al curs 2024-25

Enllaç amb la pàgina web de conselleria per tramitar l’admissió



L’alumnat d’italià celebra el “Dantedì descobrint la Divina Commedia”

Amb ocasió del dia dedicat a la figura literària de Dante Alighieri (Dantedì), el departament d’italià ha organitzat una gimcana inspirada en la “Divina Commedia”. L’alumnat de 4ESO i 1BACH s’ha desplaçat per l’Infern, el Purgatori i el Paradiso acompanyat per l’autor en persona.


VISITA AL MUSEU DE LA INFORMÀTICA

El passat 5 de març, l’alumnat de 2n de l’optativa de Programació, intel·ligència artificial i Robòtica, va assistir a un taller celebrat al Museu de la Informàtica de la UPV on van iniciar-se a la programació del microcomputador micro:bit, amb el qual s’iniciaran a la robòtica. Entre altres activitats van utilitzar el seus LEDs per escriure missatges, van fer un simulador de daus digitals utilitzant l’acceleròmetre o van detectar la temperatura i la van enviar per ràdio a altres companys. A més també van poder veure algunes de les interessants peces del Museu com són les primeres videoconsoles o la màquina del Pong original. Tant la visita com el taller van ser molt interessants i els nostres alumnes van demostrar molt d’interès i bona actitud, i van fer un molt bon treball.


Volem agrair al Museu de la Informàtica per oferir-nos aquesta oportunitat. Moltes gràcies!


COMMEMORACIÓ DIA INTERNACIONAL DE LA DONA – 8 DE MARÇ

Per tal de commemorar el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, hem impulsat la realització d’una exposició col·laborativa realitzada per les tutories de l’ESO que roman als corredors del centre. A hores d’ara hi ha exposades més de 50 artistes, esportistes, científiques i escriptores.

A més, el 8 de març va llegir-se un manifest a l’hora del pati i un poema en cadascuna de les llengües que s’estudien a l’institut.


CELEBRACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA I LA XIQUETA EN LA CIÈNCIA
L’11 de Febrer és el dia internacional de la dona i la ciència i té com a objectiu realitzar accions per a reduir la bretxa de gènere i donar a conéixer referents femenins oblidats en la història.
Dimecres passat 14 de febrer el departament de Biologia va organitzar una sèrie de xarrades per a alumnat de 4t d’ESO, 1r i 2n de batxillerat amb el títol Les Matildas amb ponent vinguts de la Universitat de Valencia.
Es coneix com a Efecte Matilda la discriminació que es produïx enfront dels assoliments de dones científiques les aportacions de les quals no solen visibilitzar-se i són atribuïdes als seus col·legues científics.
La historiadora de la ciència Margaret W. Rossiter va encunyar el terme efecte Matilda en honor de Matilda J. Gage, per a identificar aquella situació social on les dones científiques reben menys crèdit i reconeixement pel seu treball científic que el que els correspondria d’un examen objectiu del seu treball.
Durant les xarrades se’ns ha donat a conéixer exemples de dones científiques els assoliments de les quals van ser ignorats així com les diferents raons. Entre elles: Rosalind Franklin ( descobridora de l’estructura de l’ADN) o Lisa Meitner ( fissió nuclear).
Les xarrades van concloure animant als alumnes a formar-se en el món científic per a això va mostrar alguns referents actuals que han aconseguit grans èxits en el món de la ciència com Margarita Salas (bioquímica) o María Blasco (genetista)



MAURICI BELMONTE, ESCRIPTOR, ACUDEIX AL SANVI

Divendres, 16 de febrer, ens ha visitat Maurici Belmonte, autor de la novel·la CORRE TANGO BOB, CORRE!, llegida per l’alumnat de 3r d’ESO en el segon trimestre. Els xiquets han conegut, en directe, l’autor de la novel·la que tant els ha agradat i han pogut intercanviar les seues impressions sobre la història i els personatges amb l’escriptor. Els que han portat el llibre el tenen signat per l’autor, cosa que els ha fet molta il·lusió.

I, una vegada més, els nostres alumnes han demostrat el bon comportament i la bona actitud cap a esdeveniments culturals celebrats al Sant Vicent Ferrer.

Des d’aquestes línies, volem agrair a Maurici Belmonte la seua visita i el seu temps emprat amb nosaltres. Gràcies, gràcies, gràcies!


ALUMNES DE BIOLOGIA DE 1r DE BATXILLERAT VISITA COFRENTS I LA SEUA CENTRAL NUCLEAR

Dimecres passat 17 de gener els alumnes de 1r de batxillerat de biologia al costat d’alumnes
de Física del Lluís Vives van realitzar una excursió acompanyats dels
professors de biologia Pilar Punter i Guillem Molina a Cofrentes.
Després d’una hora en bus i abans d’anar a la central van donar un recorregut pels voltants
del volcà localitzat en el Cerro de Agras a uns 500 metres d’altitud i que porta 2
milions d’anys inactiu. Allí van poder trobar minerals com l’olivin, roques de
diferents tipus com el basalt (foto 6) o la calcària i vore diferents tipus de vegetació.
Per a finalitzar l’excursió a l’alumnat, una vegada en la central nuclear, se’ls va explicar la
labor que més de 700 treballadors porten dia a dia i com treballa la central especialment
el reactor, així com algunes curiositats d’este per exemple el combustible
que té o cada quant es canvia i on es guarda.
En conclusió, va ser un dia ple d’aprenentatge i del qual els alumnes guardaren
records sens dubte.

Entrada sobre la visita a Cofrents feta per Carlota Gómez i Mikaela Larrazábal


L’ESCRIPTOR MANEL ÁLAMO VISITA EL NOSTRE INSTITUT

Divendres, 26 de gener de 2024, l’alumnat de tots els grups de 3r d’ESO va gaudir de les explicacions sobre la novel·la A boca de canó que va fer el propi autor, Manel Álamo García, qui va confessar que és molt fan del València C.F., a la qual cosa, gran part dels assistents, la immensa majoria d’ells, va aplaudir efusivament. Açò venia perquè la protagonista de la novel·la, Vera, és jugadora de futbol i el seu equip és el València.
Els xiquets havien llegit aquest llibre l’avaluació anterior, però, com que els va agradar molt, el tenien en ment i van poder conversar amb l’autor sobre diversos aspectes del relat.
Des d’ací, volem donar les gràcies a Manel per haver dedicat part del seu preat temps a conèixer els nostres adolescents i haver intercanviat impressions sobre la història contada en A boca de canó… Gràcies, gràcies, gràcies!


ALUMNAT DEL CENTRE A LA ESCUELA TÉCNICA SUPERIOR DE ARQUITECTURA

L’alumnat de primer de batxillerat amb la matèria de Físca i Química ha fet pràctiques a la Escuela Técnica Superior de Arquitectura de la Unversitat Politècnica de València acompanyat pel professorat del Departament de Física i Química del centre.


MENCIÓ D’HONOR AL MILLOR PROCÉS DE MEDIACIÓ a l’alumna ARIADNA RASMUSSEN MONTOLÍO de 1r d’ESO

El Jurat del Concurs del Dia Europeu de la Mediació, ha decidit atorgar una MENCIÓ D’HONOR AL MILLOR PROCÉS DE MEDIACIÓ a l’alumna ARIADNA RASMUSSEN MONTOLÍO de 1r d’ESO, pel seu treball. Enguany s’han presentat més de 100 treballs en la categoria literària, amb la qual cosa major mèrit té.

El lliurament del diploma i lectura del treball es va fer en un acte el dia 16 de gener (dimarts), a les 19h a la Sala Cultural, 6é planta d’El Corte Inglés del carrer Colón de València.

Així mateix, el divendres 19 de gener, al matí, en la Sala d’actes de la Ciutat de la Justícia de València es va dur a terme el acte de commemoració del Dia Europeu de la Mediació on Ariadna va llegir públicament la seua redacció.


Gràcies Pau

El nostre antic alumne Pau Insa Sánchez, ens ha regalat un exemplar de la seua tesi doctoral que amb el títol “The obstacles to the development of secondary education in Spain, 1857-1900” ha presentat en la Universitat de València.

Gràcies per la teua dedicatòria i el teu agraïment. Volem compartir amb tot el centre esta gran notícia i agrair a Pau tots els seus esforços i dedicació. Gràcies Pau.


4t d’ESO RECITA VERSOS

Dimarts, 19 de desembre, el cor de  la ciutat de València es va omplir d’una alegría especial, tanta que, Vicent Andrés Estellés, des d’on estiguera observant l’ambient de la seua estimada València, vibraria d’emoció i, de segur, que s’inventaria algun poema per a l’ocasió: els joves de 4t d’ESO del Sant Vicent Ferrer de la capital del Túria recorrien, en companyia dels seus professors Luis, Adela, Vicent, Eva, Elena, Carmen i Alicia i els guies del Centre Cultural Octubre Albert, Carme i Francesc, carrers i places pels que Andrés Estellés va gaudir gran part de la seua vida.

Recitaren poemes de tan il·lustre constructor de versos, tot i creant expectació entre els transeünts que per allí passejaven.

I, com sempre, rememorant les paraules de Juan: el millor del Sanvi són els alumnes.


25N Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència de Gènere

Enguany, com en cursos anteriors, la comunitat educativa de l’Institut Sant Vicent Ferrer ha commemorat el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència de Gènere amb la lectura d’un manifest i la instal·lació dels atrapasomnis i l’iceberg elaborat per l’alumnat del centre amb la intenció de conscienciar i treballar braç a braç per eliminar aquesta xacra social. A més, hem recordat les 52 dones que han estat víctimes de la violència masclista l’any 2023.  


EL PERIODISME EN 3r d’ESO… UNA AVENTURA INTERESSANT

L’alumnat de 3r d’ESO ha rebut la visita de la periodista Joanna Giménez García.

Al llarg dels matins de dijous, 9 de novembre (3r C, 3r D i 3r E) i divendres, 10 (3r A, 3r B i 3r PDC), els nostres jovenets han pogut contrastar les idees que tenien sobre el periodisme i els periodistes amb una periodista real, jove i propera a ells, que els ha transmés de forma clara i senzilla aspectes d’un treball tan apasionant com és el món de la informació.

Des d’aquestes línies volem agrair a Joanna el temps dedicat als nostres alumnes, així com la cordialitat i l’amabilitat amb què ha actuat. Gràcies, Joanna!

RODOLF SIRERA  AL NOSTRE INSTITUT

L’alumnat de 4t d’ESO ha tingut el privilegi de comptar amb la companyia del famós i renomenat dramaturg valencià Rodolf Sirera.

Divendres, 27 d’octubre, dia en què han pogut intercanviar les seues impressions i opinions sobre l’obra de teatre La Pau (retorna a Atenes) amb el seu autor, han gaudit de la posada en escena de dos moments significatius de l’obra, interpretats pels mateixos alumnes.

Rodolf Sirera ha quedat gratament sorprés per la rebuda dels alumnes i pel seu comportament, així com la seua implicació en el món del teatre i de les lletres en general.

Una vegada més es fa present que el millor del “Sanvi” són els alumnes.

Des d’aquestes línies volem agrair a Rodolf Sirera la seua visita, cordial i amable, la qual ha despertat l’interés pel teatre en molts dels nostres alumnes. Gràcies!


CELEBRACIÓ DIA DE LES NACIONS UNIDES (24 d ’octubre) programa JOVES AMBAIXADORS

El grup d’ambaixadors dels ODS de l’institut San Vicent Ferrer ha celebrat el dia de les Nacions Unides juntament amb els grups d’ambaixadors d’altres centres de la província de València. En esta ocasió el lloc triat per a la celebració ha sigut els exteriors del museu Príncep Felip de València. Per a commemorar este dia s’ha organitzat una fira amb diferents estands on diverses organitzacions solidàries (Càritas, Creu Roja, Farmamundi, Metges sense fronteres, etc) exposaven les seues accions al públic. Els ambaixadors també disposaven d’un estand on explicaven els objectius del programa als curiosos que s’acostaven a preguntar.

L’acte ha finalitzat amb un discurs elaborat pels propis ambaixadors agraint a l’organització la seua invitació i deixant un missatge d’esperança per a aconseguir un planeta més just, solidari i sostenible a través de les nostres accions.

Vídeo de la participació dels nostres ambaixadors dels ODS en el Dia de l’ONU

TROBA TOTA LA INFORMACIÓ DE L’AMPA DEL CENTRE EN LA SECCIÓ AMPA (INSCRICPCIÓ, ACTIVITATS EXTRAESCOLARS…)


DOCUMENT AUTORITZACIÓ DRET DE VAGA DE L’ALUMNAT


INFORMACIÓ I FULL D’INSCRIPCIÓ A L’ESCOLA DE FAMÍLIES DEL NOSTRE CENTRE


INFORMACIÓ RECUPERACIÓ PENDENTS DE LA MATÈRIA DE FÍSICA I QUÍMICA.

La recuperació de les assignatures pendents del Departament de Física i Química es realitzarà el mes de febrer de 2024. Per a preparar la prova es proposen una sèrie d’exercicis que serveixen per a exercitar-se i no se sol·licita el seu lliurament abans de la prova. També s’ofereixen unes classes de repàs els divendres a setena hora (de 14.10 a 15.05) a partir d’octubre. L’assistència a estes classes de manera regular i profitosa serà tinguda en compte per la professora en les qualificacions finals.

Activitats per a descarregar i orientar en el procés de recuperació Física i Química de 2n d’ESO

Activitats per a descarregar i orientar en el procés de recuperació Física i Química de 3r d’ESO


PARTICIPACIÓ ALS TALLERS DE CIÈNCIES AL PORT DE VALÈNCIA

Els alumnes de 3r i 4t PDC han participat en el Port de València als 30 tallers sobre divulgació de la ciència aquest divendres 29 de setembre: “On estan els nostres gens?”, “Descobreix com funciona un accelerador de partícules”, “Com fer ciència sense xafar el laboratori”, “Bacteriòpolis”, ”Un laboratori en el teu mòbil”, “Com fer ‘blandiblú’”, “Arqueociència”, “Laboratoris CSI: identifica al culpable mitjançant proves d’ADN”, “Descobreix què és un biobanc”, “Emplatant cèl·lules”, “El poder de la llum”, “Per què no cauen els ponts i edificis?”,


MÉS BONES NOTÍCIES

Eva Alberola, alumna de l’IES San Vicente Ferrer, ha guanyat el primer premi de la fase nacional del concurs d’estadística: ‘Incubadora de Sondejos i Experiments’ organitzat per SEIO (Societat Estadística i investigació operativa) pel seu treball “Soledad (o perquè estar sol i sentir-se només no són sinònims)”

La fase nacional es desenvolupà a Saragossa del 27 al 29 de juny; Eva va haver de defensar el seu treball a la sala Magna de la Facultat de Ciències davant el jurat del concurs i la resta de participants resultant guanyadora en la seua categoria.

El departament de matemàtiques anima a participar a l’alumnat en les pròximes edicions del concurs en la seua fase autonónica. Si estàs interessat/a a participar, pregunta al teu professor/a de matemàtiques.

Enllaços de la notícia.


ENHORABONA ADRIÁN

Els excel·lents resultats obtinguts pel nostre alumnat en l’EBAU, amb el 100% d’aprovats en la convocatòria ordinària i magnífiques notes mitjanes, s’ha vist coronat pel reconeixement a l’alumne Adrián Alejandro De Angulo per ser una de les 100 millors notes obtingudes en la Comunitat Valenciana. La nostra més sincera enhorabona.


MÉS BONES NOTÍCIES

El passat 15 de juny de 2023 es va celebrar la fase local del Concurs de Estadística per a la Ciència de Dades”, obtenint el primer premi l’alumna del centre Eva Alberola Bautista pel seu treball:  ‘Soledad (o per què estar sol i sentir-se només no són sinònims)’ . Eva representarà a la Comunitat Valenciana en la ‘XII Fase Nacional de la Incubadora de Sondejos i Experiments”  que se celebrarà el pròxim 27, 28 i 29 de juny a Saragossa

Deixem un enllaç amb la noticia


CELEBREM EL DIA DEL LLIBRE

El departament de Valencià vàrem celebrar el 23 d’abril donant als llibres mil i una formes.

TERCERA TROBADA DE JOVES AMBAIXADORS DE NACIONS UNIDES

Divendres passat 12 de Maig va tindre lloc en la base de Nacions Unides, que es troba a Quart
de Poblet, la tercera trobada d’ambaixadors per als ODS (Objectius de Desenvolupament
Sostenible) en el qual van participar una representació del nostre alumnat pertanyent al
programa de l’IES Sant Vicent Ferrer” Jóvens ambaixadors dels ODS”. Durant el mateix van
tindre la possibilitat de fer una posada en comú dels diferents projectes realitzats pels centres
que formen part de la xarxa, tots ells relacionats amb la difusió dels objectius de
desenvolupament sostenible proposats per l’Agenda 2030 De Nacions Unides.
Va ser una jornada lúdica i alhora participativa on les ambaixadores i els ambaixadors van
tindre la possibilitat de compartir amb ambaixadors de diferents centres al seu activitats que els
permetera conéixer-se millor entre ells així com els projectes que han desenvolupat al llarg del
curs 22-23.
El final de la jornada la va dedicar Lino Puertas (Director de Relacions Públiques de la base) a
agraïr al professorat i alumnat dels centres assistents a la trobada la important tasca realitzada
en la cura del nostre planeta.
Tant l’alumnat pertanyent al programa com els centres rebran un diploma acreditatiu de la
participació com a mostra d’agraïment de les Nacions Unides a la seua tasca amb la idea de
motivar per a donar continuació a aquest important objectiu.

Vídeo dels moments més destacats

INFORMACIÓ A LES FAMÍLIES DE LA IMPLANTACIÓ DEL BANC DE LLIBRES AL BATXILLERAT

D’acord amb les instrucions rebudes de la Conselleria d’Educació es fa pública la següent informació sobre la implantació del Banc de Lllibres al Batxillerat per al curs 2023-24

Sol·licitud de participació per primera vegada en el programa (només per a l’alumnat que no haja participat amb anterioritat en el programa)


MOLT BONES NOTÍCIES

Enhorabona a Hannah Pamina Buret, Sae Hergueta Furió i Aitana Más Puchades, alumnes del centre i que han rebut el Premi Extraordinari d’Educació Secundària Obligatòria concedit per la Conselleria d’Educació pel seu brillant expedient i trajectòria acadèmica durant l’ESO.


CONEIX EL NOSTRE CENTRE