Dia Internacional d’Internet Segura

858505DF-2A7C-4305-BF03-78358738AF85

Hui, 7 de febrer de 2023, és el Dia d'Internet Segura o Safer Internet Day a tot el món i els alumnes de FP Bàsica d'Informàtica d'Oficina hem aprofitat per a participar en un taller que impartia l'Institut de Ciberseguretat.
Hem après molt! S'ha començat la sessió explicant conceptes com doble factor d'autenticació o com fer una contrasenya per tal que siga robusta (caràcters especials, lletres majúscules, minúscules i números). També ens han contat que és important tindre seguretat als telèfons mòbils i no utilitzar els típics patrons de desbloqueig. I hem treballat unes fitxes amb casos particulars de comentaris malintencionats, suplantació d’identitat o comptes no reals i què fer en eixes situacions, quina seria la millor manera d'actuar.
Hem acabat amb un kahoot i encara que no hem guanyat hem participat molt activament.
Però el més important de tot és que hem après que hi ha un telèfon que podem cridar 017 amb l’objectiu de ajudar-los a resoldre problemes amb ciberseguretat, i que hem d’anar amb compte amb què publiquem i com ho fem i, també, ajudar als nostres familiars a tindre els seus comptes segurs.