Vine a fer pràctiques a la Universitat

Programa: “ Vine a fer pràctiques a la Universitat”
El passat 24 de Gener, els alumnes de Batxillerat de Biologia vam ser a la Facultat de Ciències de la Universitat d'Alacant per a realitzar una pràctiques de Ciències de la Mar en el programa Vine a fer pràctiques a la Universitat.
Quan arribem a la facultat ens van fer una presentació on ens van explicar les carreres de ciències que s'imparteixen allí. Després vam ser als laboratoris de la facultat i ens vam posar les nostres bates blanques de laboratori i guants per a començar la nostra primera pràctica: Quants anys té un peix?
Ens van donar una breu explicació i un llucet per a esbrinar diversos paràmetres com a pes, longitud, sexe, alimentació, número d'otolitos i si contenien el paràsit Anisakis. L'extracció dels otolitos (estructures de carbonat càlcic que servisquen per a l'equilibri) va ser molt divertida i interessant perquè gràcies a ells i a l'observació de les escates vam poder saber l'edat dels peixos. També vam tindre sort i trobem Anisakis en dues de les mostres. L'anisakis és un nematode paràsit que s'adquireix en ingerir aliments, com ara peix o cefalòpodes crus o poc cuinats.
A continuació, vam fer un breu descans i realitzem la segona pràctica: Qui viu ací?. Vam estar observant els organismes del plàncton (superfície) i del bentos (fons marí) i les seues tècniques de mostreig.
Va ser un matí molt entretingut, divertida i instructiva, en tot moment vam ser atesos pels professors de les pràctiques i per les nostres professores que es van portar increïblement bé. Una experiència realment molt interessant que recomanem per als pròxims cursos.

IMG_20200124_112405_408