CELEBREM EL DIA DE LA LLENGUA MATERNA

Ahir, dimarts, 21 de febrer, Dia de la Llengua Materna vam rebre la visita del regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira per presentar-nos la campanya «Jo, en valencià!», una iniciativa que compta amb adhesius, cartells, samarretes, concurs d’Instagram i divulgació de la nostra toponímia.

Amb els adhesius es difonen modismes molt arrelats a la nostra ciutat, com són: Eres d’Alzira i plores?, Xe quin comboi. Quin desfici, Quin poc trellat!, Pensat i fet, entre altres. A més enguany s’han incorporat altres frases que juguen amb la cuina, com són: A mos redó, A la taula i al llit al primer crit, Hi ha més dies que llonganisses…

Per participar en el concurs de fotografia, «Juguem amb la llengua», a través d’Instagram, cal fer una foto que represente una frase feta en valencià, pujar-la a Instagram amb el hashtag #SorteigServalAlzira i etiquetar el compte de l’ajuntament @ajuntalzira. Entre tots es sortejaran 20 samarretes.

Tots aquests materials, de ben segur, seran aprofitats per a treballar amb el nostre alumnat i millorar així l’estima per esta llengua.

Alfred Aranda, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira amb professorat de l’IES José María Parra.