LA MOLA APRÉN A BRUSSEL·LES

El passat cap de setmana del 13 al 14 de maig el nostre company Abraham Marco, del Departament de Geografia i Història, va participar en la capital belga en un taller organitzat per EUROCLIO (Associació europea de professorat d’Història, cofundada pel Parlament europeu), convidat com a representant de l’AVPGHA (Associació valenciana de professorat de Geografia, Història i Art) al costat del president d’aquesta associació, Txema Gil.  

Aquest Workshop o taller, titulat Writing History (Escrivint Història) es va realitzar en les instal·lacions de la Casa de la Història d’Europa (House of the European History), museu sobre la Història i Integració europea situat al costat de la Comissió, en ple districte europeu de Brussel·les. Una part essencial de la formació era conéixer els recursos que aquesta institució ofereix al professorat i a l’alumnat per a treballar la consciència i ciutadania europea i augmentar els seus coneixements sobre la Integració d’Europa.  

Així mateix, durant la seua estada el nostre company ha conegut recursos i estratègies per a la difusió d’experiències formatives de classe, centrats en com escriure articles que visibilitzen aquestes experiències i aconseguisquen audiències majors. A més, ha pogut establir contacte amb professorat dels altres països participants, com Portugal, Dinamarca, Estònia, Hongria o Finlàndia, fins a arribar a un total de 16 participants i orígens, que enriquiran la xarxa de professorat europeu que des del projecte Erasmus+ portem creant des de fa diversos cursos.  

Pròximament publicarà en el seu blog educatiu (La Flipped classroom de l’Implacable) un article detallant l’experiència i centrant la seua atenció en com La Casa de la Història d’Europa pot i deu emprar-se com un recurs clau en les classes de Ciències socials, tant en Secundària com Batxillerat, per oferir una panoràmica global de l’evolució històrica del nostre continent, a partir de la Memòria i dels fenòmens clau de la nostra Història recent: democràcia, nacionalismes, imperialisme, guerres mundials, Holocaust, comunisme… 

vídeo resumen

La Mola viatja a Brussel·les per a portar experiències i portar-se nous coneixements, recursos i augmentar els seus contactes. Agraïm a Abraham per representar nostre centre en aquesta experiència europea.