L’ESCRIPTOR I PROFESSOR JOSEP COLOMER ESCOLTA ELS SEUS ANTICS ALUMNES

Durant aquest primer trimestre, alguns alumnes comptaran amb la presència d’un escriptor novell, per treballar la seua primera novel·la guanyadora d’un important premi de la Comunitat Valenciana. 

Dani Soria, alumne de 1r de Batxillerat de Ciències.

A l’IES Número 1 de Xàbia, Caterina Ausina, professora de Llengua i Literatura Valenciana, ens proposà a la classe de 1r de Batxillerat de Ciències llegir un llibre que va ser Premi Andròmina, un dels premis més importants ací a la Comunitat Valenciana. L’autor ,Josep Buigues Colomer,havia sigut professor durant molts anys del nostre institut, Caterina va contactar amb Josep, ja que havien sigut fins fa un any companys de treball, per organitzar uns dies de tertúlia literària. D’aquesta forma Josep també tindria l’oportunitat d’escoltar les crítiques al seu llibre,Les espines del peix. 

Aquesta novel·la amb què s’estrena  l’autor tracta principalment d’un poble imaginari anomenat Benià, on pot ocórrer qualsevol cosa, perquè Josep tracta els fets  des d’un punt de vista tant de la realitat com de l’humor. 

El passat dimarts 19 d’octubre ens vam reunir al pati per primera vegada, vam parlar una mica de les primeres pàgines per entrar en context i a partir d’eixe moment van començar a sortir les opinions, al igual que les preguntes i curiositats. Per exemple, ens va dir com va ser allò d’escriure una novel·la en secret, ja que ni la seua família era coneixedora d’aquest llibre, i que finalment guanyarà el mateix Premi Andròmina; ens comentà que en un principi no tenia la intenció d’escriure un llibre, només les històries que coneixia de la seua infància i altres molt entretingudes; i també la possibilitat de la eixida d’un altre llibre amb més aventures de Benià, aquest poble tan especial i extraordinari. 

Sempre és interessant conèixer de primera mà a l’autor per endinsar-te completament en els orígens i en cadascuna de les seues històries, donant-te compte dels detalls desapercebuts que enriqueixen encara més al llibre. 

Per últim, volem donar les gràcies a Josep Colomer, ja que ha sigut un plaer comptar amb la participació del nostre antic professor i premi Andròmina 2019. 

Gràcies Josep! Ens veiem en la següent tertúlia literària.