Setmana Cultural 2014/2015

L’IES Número 1 de Xàbia ha celebrat els darrers dies del 2n trimestre la setmana cultural, dedicada enguany a recuperar les tradicions del nostre poble.

collage

Procurant sempre no alterar l’horari habitual de les classes, han participat a les següents activitats:

1r ESO:

 – Taller de llata (fer trena de 9).

– Jocs populars valencians.

– Elaboració de coques tradicionals.

 2n ESO:

– Taller de dolçaina i tabal.

– Taller de fer conserva.

– Jocs populars valencians.

 3r ESO:

– Taller de danses populars.

– Procés de purificació de l’aigua.

– Visita al pòsit (per tal de conèixer les diferents arts de pesca i la subasta del peix).

– Treball d’elaboració de clauers mariners.

 4t ESO:

– El treball de la tosca.

– Procés d’elaboració de la pansa.

 1r Batxillerat:

– El treball de la tosca.

– Xerrada sobre la importància de la comercialització de la pansa a l’economia de Xàbia

 1r FPB:

– Xerrada sobre la importància de la comercialització de la pansa a l’economia de Xàbia.

Els alumnes han gaudit d’aquestes activitats i al mateix temps han conegut de primera mà el que es feia al seu poble anys enrere.

Agrair des d’ací la col·laboració del professorat, del personal de la cantina i de les següents persones, que desinteressadament, han vingut al centre per a traslladar el seu saber als nostres alumnes:

Eduvigis Serrat,i Maria Cholbi (taller de llata).

Isabel Cruañes, Ángeles sapena, Vicenta Sapena, Josefa Cruañes i Toñi Bisquert (elaboració de coques).

Isabel Martí (taller de danses populars).

Juanra Martí (taller de dolçaina i tabal).

Antonio Erades (treball de la tosca).

Moisés Erades (visita al pòsit i subasta del peix).

Antoni Espinós (comercialització de la pansa).

Ximo Bolufer (vídeos sobre la pansa, la tosca i les pesqueres).

Avís de privacitat

Este lloc web utilitza només cookies tècniques necessàries per al seu funcionament. No s’emmagatzemen dades amb finalitats publicitàries ni es comparteixen amb tercers. S’utilitza analítica interna sense cookies, i només es recull la IP amb finalitats de seguretat.

Veure política de cookies