De nou, Alumnes del centre premiats!

Els nostres alumnes Ainhoa Ramírez Hinojosa, de 4t d’ESO B, i Joel Genovés Cola, de 3r d’ESO C, han estat guardonats en el Premi de Poesia Vicent Andrés Estellés 2023, convocats per Escola Valenciana i la Cappepv (Coordinadora d’Alumnat, Pares, Mares i Professorat per l’Ensenyament Públic en Valencià). Ací podeu veure algunes fotos de l’acte de lliurament dels premis, en què Joel ha recitat el seu meravellós poema titulat «Temps de silenci» i Ainhoa ha emocionat els presents amb uns tendres versos acompanyats d’imatges de la seua família. Els dos estaven sorpresos, perquè deien que no s’ho esperaven, però també molt contents per aquest reconeixement.

Cal destacar, de nou, els premis obtinguts pel nostre alumnat i la satisfacció del professorat del departament de valencià de l’IES Isabel de Villena, perquè cada vegada més alumnat participa en concursos literaris i resulta premiat.

A continuació tenim una entrevista en ells

1. Quin premi has obtingut?

JOËL: He aconseguit el segon premi de poesia en valencià d’entre tots els instituts de valència, la qual cosa m’ompli de satisfacció.

AINHOA: He obtingut el segon premi de poesia Vicent Andrés Estellés d’enguany en la categoria poesia en valencià més audiovisual, és a dir, acompanyada de dibuixos, vídeo o fotografies.

2. Què vas sentir en assabentar-te que havies obtingut el premi?

JOËL: Una emoció molt gran, vaig sentir orgull i alegria quan em van dir que era un dels finalistes i finalment un dels premiats.

AINHOA: Vaig assabentar-me a Carnestoltes i amb la disfressa i tot, vaig posar-me a botar contenta de l’emoció. Em vaig sentir molt orgullosa de mi mateixa i sorpresa alhora, no esperava que em trucaren per dir-me que havia guanyat un premi literari.

3. Quines motivacions tenies per a escriure?

JOEL: Doncs, m’agrada la poesia, escriure, també m’agrada la història i em va vindre una inspiració, vaig decidir escriure-la en valencià i em vaig sentir molt còmode. El meu poema tracta d’aspectes existencials mesclats amb inquietuds personals.

AINHOA: Les que sempre tinc quan escric, passar una bona estona i crear coses interessants. Al principi eren uns dibuixos graciosos però després em van eixir uns versos i va resultar la composició, com que el tema era lliure…

4. Penses continuar escrivint i presentar-vos a altres concursos?

JOËL: No ho tinc clar, però m’agrada molt escriure, el més possible és que sí, la passió guanya…

AINHOA: Pense seguir escrivint perquè em fa feliç i m’ha aportat sempre coses bones. Potser em presentaré a altres concursos, però escriure, ho faré fins que puga.

Enhorabona, Ainhoa i Joel, per atrevir-vos a compartir la vostra creativitat i sensibilitat, per escriure poesia (gens fàcil!) i per fer-ho en valencià. Ha estat un orgull acompanyar-vos i aplaudir-vos!

Departament de Valencià