Hem eixit en premsa!

Aquest primer trimestre, els cursos de 3r ESO A, 4t d’ESO A i 4t d’ESO B, en l’assignatura de Valencià, hem estat desenvolupant un projecte sobre la població refugiada de Palestina en col·laboració amb la delegació d’UNRWA (Agència de l’ONU per als Refugiats de Palestina) a València. En l’última sessió hem tingut el privilegi de mantenir una trobada virtual amb estudiants palestins.

El diari Levante se n’ha fet ressò i ací podeu llegir la crònica de la trobada: Enllaç a l’article

Pròximament compartirem amb la comunitat educativa de l’institut i també amb el nostre barri el treball que hem estat fent, amb la intenció de sensibilitzar més persones amb la causa dels refugiats palestins. En concret hem elaborat un blog, un audiollibre i uns vídeos.

Al llarg del trimestre, a banda d’aquests treballs, hem fet altres activitats relacionades (podeu llegir ací la crònica de la visita a les classes de Rawaa, una dona refugiada palestina que ens va contar la seua història de vida: https://portal.edu.gva.es/iesisabeldevillena/2022/10/24/ens-visita-rawaa-refugiada-palestina/). Hem fet debats a classe que ens han permés treballar l’expressió oral en valencià, i també hem practicat l’escriptura fent uns breus assajos sobre el conflicte. Hem aprés valencià, però moltes coses més. Ha sigut un projecte que recordarem: nosaltres, els alumnes, ens hem atrevit a aprendre més enllà d’un llibre i de les parets de l’aula, hem conegut una realitat que desconeixíem i ens hem fet més empàtics; la nostra professora, Mireia Ferrando, ha descobert que som joves compromesos i que, quan se’ns dona l’espai, tenim una capacitat crítica que no sempre es valora com cal.