Batxillerat Artistic

ARTS ESCÈNIQUES. 2n Batxillerat

L’Arts Escèniques (LLAURE) és una assignatura que s’integra dins de les troncals de Modalitat del Batxillerat Artístic i de les optatives tant en el Batxillerat Artístic com en el d’Humanitats i Ciències Socials. És una assignatura que s’inclou en les PAU i que pondera 0,2 o 0,1 depenent de la branca de coneixement d’Arts o Humanitats.

Consta de quatre o tres hores setmanals (segons siga troncal o optativa) en les quals treballem una part teòrica del coneixement de l’assignatura, una part d’investigació ajudats de suports audiovisuals en el procés d’evolució, creació i experimentació i la part pràctica on es posa la posada en escena dels processos creatius, utilitzant els coneixements teòrics adquirits relacionats amb aqueix projecte.

El mètode didàctic que utilitzem és actiu, divers, constructiu i participatiu entenent-se l’assignatura d’una manera interdisciplinària. Realitzem projectes de manera individual en la nostra àrea o en col·laboració amb altres assignatures com amb imatge i so etc.

Els exercicis pràctics els orientem a la realització de projectes de treball per a la construcció d’escenes que mostren tot tipus de personatges, situacions i conflictes,
i on entren les diferents tipologies d’espectacle com a dansa, mímica, pantomima, lectura dramatitzada, recitació, teatre etc. Realitzem processos de comentari, anàlisi i adaptació de textos dramàtics i no dramàtics i dels procediments de dramatúrgia. La tècnica de projecció de la veu, respiració, *kinésica, *proxémica i *paralenguaje aplicada a les arts escèniques dins de la comunicació no verbal són part fonamental en cadascun dels projectes.

El treball el realitzem a partir de la tècnica de creació col·lectiva, on l’alumnat i la professora creguen junts l’espectacle, col·laborant i sumant idees en tots els apartats del procés, espai escènic i posada final.

Alguns resultats els podeu veure en la nostra pàgina web i altres apareixeran en breu.

Esperem que us agraden i us animem a vindre amb nosaltres al Batxillerat Artístic…
arran de mar