RESUM 2n INTERCANVI ESCOLAR PROJECTE ERASMUS+

 

La setmana de l’1 al 4 d’abril, 5 alumnes del nostre centre, Alba Aracil Costa, Pedro Antonio Larrosa, de 1r Batxillerat i Irene Rodríguez Escudero, Ramón Belmonte Cuenca i Ángel Ramón Torres García, de 4t ESO, acompanyats de 2 professors del nostre centre, Francisco Reyes i Victoria Hernández, van viatjar fins a Palerm (Sicília) per a participar en el 2n intercanvi escolar del projecte Erasmus+ “National Prides in a European Context” en el qual el nostre centre participa al costat d’altres 5 centres educatius d’Hongria, Islàndia, Polònia, Letònia i Itàlia.

L’objectiu d’aquest projecte és donar a conéixer el patrimoni dels països participants, per la qual cosa en la trobada a Palerm es van realitzar visites guiades en anglés a la monumental catedral de Palerm, declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO, i a la capella real dins del palau real de Palerm. També es va visitar la localitat costanera de Cefalú amb visita guiada a la seua catedral. En aquesta localitat tot el grup europeu va ser rebut a l’Ajuntament, on se’ns va obsequiar amb una placa dedicada al nostre centre, commemorativa d’aquesta visita. En la localitat de Cefalú tot el grup va poder gaudir de la gastronomia siciliana cuinada per l’alumnat de formació professional de l’escola d’hostaleria de Cefalú. El tercer dia es va visitar la catedral de Monreale, amb el seu bell claustre, i com un altre dels patrimonis treballats en aquesta trobada era la gastronomia siciliana, aquest tercer dia vam poder gaudir d’un menú de pasta i peix en un típic restaurant a la platja de Mondello.

A més de conéixer patrimoni, aquest projecte també té com a objectiu aprendre l’ús de noves aplicacions digitals, en aquesta ocasió, l’aplicació a aprendre era PADLET. Els estudiants es van agrupar en 5 equips internacionals, i al llarg de la trobada van prendre fotografies de tot el patrimoni visitat i l’últim dia van treballar en equip, en una de les aules d’informàtica del centre amfitrió per a acabar de confeccionar els PADLETs d’aquesta trobada, els quals moments abans del sopar de comiat van ser presentats pels estudiants en el saló d’actes del centre amfitrió. S’adjunta arxiu amb enllaç als 5 padlets creats per cadascun dels equips internacionals, on es poden veure fotografies i informació de tot el patrimoni visitat durant els dies de l’intercanvi. Us convidem a visualitzar-los!

El centre italià amfitrió d’aquesta trobada ha sigut el “Istittuto professionale di Stato per i servizi alberghieri e della ristorazione PAOLO BORSELLINO”, és a dir un centre educatiu de formació professional de la capital Siciliana, per tant, el sopar de comiat es va celebrar en la zona de restauració d’aquest centre, servida i cuinada pels estudiants d’aquest centre, i dirigits pel seu professor i cap de cuina Giovanni. Des d’ací volem felicitar-los pel deliciós menú que ens van preparar.

Tots els estudiants participants dels 5 centres visitants es van allotjar a les cases d’estudiants italians, que els van acollir com si foren un membre més de la seua família, per tant la integració en la cultura italiana va ser completa per als nostres estudiants.

El dia de retorn els participants espanyols vam poder conéixer una mica més del patrimoni italià visitant el temple grec de Segesta i el seu teatre romà i la típica ciutat monumental d’Estarrufe. Un final extraordinari per als nostres 4 dies a Sicília.

L’equip espanyol vol agrair i felicitar l’equip italià, coordinat per la professora Cettina Catalano, per la calorosa benvinguda que ens van donar i per preparar-nos un intercanvi inoblidable per a tots els participants.

Erasmus+ “enriquint vides, obrint ments”

Avís de privacitat: Ús de cookies pròpies per a anàlisis de visites

Este lloc web utilitza cookies pròpies amb l'únic propòsit d'analitzar el trànsit i millorar l'experiència de l'usuari. Les cookies són xicotets arxius de text que s'emmagatzemen en el teu dispositiu quan visites el nostre lloc. No compartim esta informació amb tercers ni la utilitzem per a fins publicitaris.

Veure política de cookies