PRIMER VALENCIÀ EN OBTINDRE EL PREMI CERVANTES DE LITERATURA

EL RAVATXOL CELEBRA AQUEST PREMI, PER LA RELACIÓ FAMILIAR DE L’AUTOR AMB UN MEMBRE DE LA NOSTRA COMUNITAT EDUCATIVA.

El poeta valencià Francisco Brines ha sigut guardonat amb el Premi Cervantes 2020, segons ha anunciat el ministre de Cultura i Esports José Manuel Rodríguez Uribes.

El jurat ha qualificat aquest poeta intimista de la generació del 50 de “mestre de la poesia espanyola actual i de mestria reconeguda per totes generacions que el succeeixen”, i alhora ha destacat que la seua obra poètica “va de l’element carnal al metafísic i espiritual”, tot subratllant la seua “aspiració de bellesa i immortalitat”.

El Cervantes, considerat el Premi Nobel de les lletres castellanes, va guardonar l’any passat al poeta català Joan Margarit. Amb aquest premi s’ha trencat l’alternança tradicional del guardó. Encara que existeix una norma no escrita per la qual el Premi Cervantes recau cada dos anys en un autor espanyol, en l’edició de fa dos anys es va trencar, ja que va ser guardonada una autora llatinoamericana (Ida Vitale) després del premi de 2017 per a l’escriptor nicaragüenc Sergio Ramírez. En aquesta ocasió, ha ocorregut un fet similar, amb dos escriptors espanyols guardonats consecutivament.

TOTA LA INFORMACIÓ ACÍ