Benigasló, instituto de acogida a refugiados sirios

Divendres 6 de maig, l’alumnat de primer de batxillerat, què està en la lluita per aconseguir que la casa del conserge puga ser ocupada per una família de refugiats siris (iniciant així un projecte solidari anomenat “Benigasló, Institut d’Acollida als Refugiats siris“), ha rebut una xerrada molt interessant sobre la terrible i inhumana situació dels camps de refugiats siris, especialment el d’Idomeni.

La xerrada ha estat a càrrec d’Eva Borja, psicòloga i voluntària de La Vall d’Uixó, que ha passat un mes en alguns d’aquestos camps de refugiats i ha viscut aquesta realitat tan dura de ben prop.

Així, ha contat -als més de 90 alumnes de primer de batxillerat, que omplien la sala d’usos múltiples de l’institut-, les seues experiències: de patiment i solidaritat, de tristor i esperança, d’insolidaritat per part dels governs i de fraternitat entre els refugiats i per part del voluntariat i diverses ONG’s.

Des d’ací, volem agrair Eva la seua implicació solidària i, també, la seua xerrada tan adient, què ens dona més forces encara per seguir amb el nostre projecte solidari