La introducció de la llum negra en l'educació té diversos avantatges que beneficien el desenvolupament dels infants. Al mes de juny hem obert les portes a l'ambient de la LLUM NEGRA! Espai màgic on la llum, la foscor, els colors i la fluorescència s’incorporen en el joc. La llum es pot tocar i el món es pot veure d’un altre color. l’alumnat d’infantil ha descobert els efectes de la llum, interactuant amb el seu propi cos i amb una gran varietat de materials, leds, llum negra, pintura fluorescent i corporal, etc…
El treball de la llum negra es realitza simultàniament en diferents propostes:
· La proposta del teatre: per crear personatges, maquillar-se, etc
· La proposta artística: on decoraven els elements naturals que varen dur a classe, pedres, fustes, pinyes, pals… on crearen un mural col·lectiu deixant córrer la imaginació mitjançant els colors fluor.
· La proposta matemàtica: mitjançant peces de construcció, apilables, pedres de colors, han creat un ambient propici per a l'exploració, la descoberta i el descobriment de nous coneixements i conceptes matemàtics.
En resum, la introducció de la llum negra en l'educació proporciona l’alumnat una experiència sensorial única i estimulant, fomenta la seua creativitat, facilita l'aprenentatge actiu i manipulatiu, i crea un ambient immersiu i motivador. A través de les diverses propostes de treball amb la llum negra, els xiquets i xiquetes poden desenvolupar habilitats artístiques, matemàtiques i narratives de manera lúdica i enriquidora. Aquesta activitat forma part de les actuacions en el PIIE “Canvi de mirada”.