Apareguem a l’Allioli en l’apartat d’experiències didàctiques!

En la revista Allioli, d’este mes de juny, on apareixen les publicacions del Sindicat de treballadors i treballadores de l’ensenyament del País Valencià – STEPV- ens han publicat un article en l’apartat d’experiències dedicat a la difusió de la figura de Didín i la feina que fem en l’Aula Didàctica.

Vos deixem l’enllaç de la pàgina web perquè feu una ullada: https://stepv.intersindical.org/Allioli_Web/article/aula_didactica_dindin_puig_coneix_una_de_les_nostres_donasses

Pertot acosta’t a la Ribera: Visita guiada a Benimodo, un projecte de l’Agenda Any Trobada 2024

Dissabte de matí, 15 de juny, més d’una vintena de persones, visitàrem les instal·lacions de l’Aula Didàctica, visualitzarem el documental de l’Auca animada de Didín i visitarem el casc urbà de Benimodo.

Una visita guiada per les responsables de l’Aula, Eva i Isabel, i el croniste de Benimodo, Rafa López, on poguerem gaudir de diferents parades i curiositats des de la Casa de la Cultura, els carrers més antics, places, els plafons, l’Ajuntament, l’esglèsia, casa de Vicent Andrés Estellés i la casa de la nostra Didín.

Una experiència acollidora que el que intenta és aproximar el turisme de poble a visitants propers i llunyans. Un projecte dins l’Agenda Any Trobada 2024 que ajuda a difondre tant la cultura i les costums valencianes.

Ens visiten Isidro López i el seu equip per constituir el claustre de professors de la LAU (Exposició en la NAU)

Isabel Cifres Pons ha sigut entrevistada per a formar part de les persones que constiuïxen l’exposició present en el claustre del Centre Cultural de la Nau.

La Universitat de la LAU (Libertis Artium Universitas) ha fet que el temari del claustre siga la vida, experiències i memòries, que compartixen gent com la nostra Isabel de manera generosa i oberta.

Les persones seleccionades per Isidro López Aparicio i el seu equip, permeten mostrar i reconéixer una cultura que moltes vegades és obviada: la del dia a dia, la que es viu fora dels espais acadèmics o dels mitjans de comunicació.

En el cas, de la nostra Isabel vingueren de visita a l’aula i li feren la entrevista, la gravació i els pòsters en les instal·lacions de la Casa de la Cultura de Benimodo.

Ribera TV ens entrevista!

El dijous, 18 d’abril, en la secció d’entrevistes PROP DE TU, les responsables de l’Aula Didàctica foren entrevistades.

El presentador del programa televisiu de Ribera TV, Rafa Miragall, va entrevistar a Isabel i Eva, fent un recorregut per la vida de la periodista.

En el programa es va fer al·lusió a les tasques que estava portant l’Aula: tallers, audiovisuals, difusió, trobada, rutes,… Així com difondre un poquet de la nostra Didín.

Us deixem l’enllaç del programa: https://youtu.be/eZbqyr-W1ml?si=2FL7OiyVwMN9T1Vl

Arriba la Trobada d’escoles en valencià a Benimodo

El diumenge, 21 d’abril, a Benimodo es va viure una jornada històrica amb la TROBADA D’ESCOLES EN VALENCIÀ que ha concentrat a milers de persones als carrers fent tallers, on el protagonisme eren les famílies i les escoles.

L’Aula Didàctica tenia un taller de manualitats on tots els que ens han visitat han pogut conéixer la figura de *Didín Puig i emportar-se un record a casa.

Cal agrair a l’Aula Joan Fuster (Sueca) la seua participació en la Trobada i a l’Aula Salvadora Sancho (Xàtiva) la seua presència i ajuda a la nostra Aula.La 39a Trobada ha sigut un èxit on veïns, visitants i col·laboradors han gaudit d’un dia especial en reconeixement de la llengua.

Didín Puig al MUVIM fins al setembre

El passat 18 d’abril, l’Aula Didàctica, poguerem assistir a la inauguració de l’exposició “Didín Puig, una dona compromesa” en el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat a la ciutat de València.

Dolors Pedrós i Pau Àlvarez, com a comissaris, de l’exposició fan un recorregut per totes les facetes de la vida de la periodista. Reprodueixen de manera fidedigna una visió de la vida íntima i pública de la nostra protagonista. Una exposició temporal única que podran visitar fins al dia 1 de setembre.

Podreu trobar més informació en: http://www.muvim.es/va/content/didin-puig

No s’ho podeu perdre! Visiteu el MUVIM!!!