Acabem el curs amb l’Expedició Cavanilles

Amb el final de curs minven les visites escolars, és el moment de les avaluacions a escoles i instituts. No hem deixat, però, de realitzar tot tipus d’activitats, al temps que hem començat a preparar el curs vinent.

L’Expedició Cavanilles és un projecte d’un grup de professorat que es presenta com una aventura social i cultural adreçada a joves d’entre 15 i 17 anys de tota la Comunitat Valenciana per tal de recórrer el seu entorn rural durant 12 dies de campament gratuït. Durant eixos dies, quaranta joves de procedència variada poden conéixer la realitat cultural, econòmica, històrica i social de valencianes i valencians.

Com a part del projecte, la Direcció General d’Innovació Educativa i Ordenació organitzà el passat 7 de juliol dos tallers en el marc de l’Expedició Cavanilles, aprofitant les instal·lacions facilitades per l’Ajuntament de Gavarda.

El taller desenvolupat per la nostra aula didàctica es centrà en explicar la situació migratòria a la mediterrània central, a més de resoldre i aclarir les moltes preguntes que ens adereçaren uns participants molt actius.


Escola d’estiu del professorat

El dimarts 4 de Juliol participarem a l’Escola d’Estiu del Professorat, organitzat per la Direcció General d’Innovació Educativa i Ordenació de la Generalitat Valenciana i dedicada al nou paradigma educatiu. Al llarg de la jornada, junt a la resta d’aules didàctiques explicarem al professorat assistent el treball que realitzem com a espai d’ensenyament dedicat a les migracions i els drets humans en el context de la Mediterrània.

En concret presentarem els nous materials didàctics que hem elaborat per acompanyar al pòster “la piràmide de l’odi” i un recull de còmics i llibres ilustrats adreçats a l’alumnat des de infantil fins a batxillerat, a més d’explicar les activitats realitzades al llarg del present curs.

A l’Escola d’Estiu del Professorat fèrem una mostra de materials i propostes

Taller sobre dones migrants

Aprofitant la visita de l’alumnat del Cicle de Formació de Grau Mitjà d’Atenció a la Dependència de l’IES LLombai de Borriana prepararem un xicotet taller al voltant de la migració des d’una visió de gènere. Per a la realització del taller aprofitarem el contingut del còmic “En Bandada” de Susana Martín i editat per Oxfam-Intermón i el catàleg de l’exposició “En una casa” d’Alba Herrero i Ana Penyas.

Les vinyetes d’Ana Penyas i Susana Martín serveixen com a base per a una reflexió sobre la invisibilització del treball domèstic que cada vegada més duen a terme dones migrants.

Trobada d’escoles en Valencià a Viver

El passat diumenge 11 de juny participarem, en representació de les aules didàctiques, a la trobada d’escoles en Valencià de l’Alt Palància. A més de difondre les nostres activitats i les de la resta d’aules didàctiques entre alumnat, families i professorat, realitzarem dos tallers per a fabricar bosses i xapes.

Taller de Bosses a Viver