Les maletes d’àlbums il·lustrats sobre cultura de la pau del CEFIRE de València arriben a l’Aula Didàctica de la Diàspora Mediterrània

Des del dia 15 de maig fins a final de curs, l’Aula Didàctica de la Diàspora Mediterrània ha tingut a la seua disposició les dues maletes plenes d’àlbums il·lustrats sobre cultura de la pau del CEFIRE de València. 

Aquest recull d’àlbums il·lustrats té per objectiu treballar-los amb l’alumnat per solucionar de manera cooperativa els problemes que sorgeixen amb la convivència a fi d’enfortir l’esperit de tolerància, diàleg, cooperació i solidaritat. Els diversos llibres poden adaptar-se tant per a infantil, primària i secundària. En cada maleta hi ha aproximadament uns 15 títols, els quals aborden temàtiques tan interessants i complexes com la cultura de la pau i la crítica a la guerra; les migracions i les fronteres; la memòria democràtica; l’educació emocional; l’educació en valors democràtics i les reivindicacions pacífiques; l’educació mediambiental i el respecte per la natura d’una manera sostenible; la interculturalitat, entre altres. Podeu clicar els següents enllaços per tal de descobrir els diferents títols que hi podeu trobar!

Aquestes maletes es poden demanar en préstec a través de la Biblioteca del CEFIRE de València. 

Àlbums il·lustrats sobre migracions

Per tal d’abordar de manera més concreta el fenòmen de les migracions amb l’alumnat, a les maletes s’hi poden trobar els següents títols.

Títol: Migrants Autoria: Issa Watanabe Publicat per: Libros del Zorro Rojo (2019) Edat d’interés: 4+

Títol: Akim corre Autoria: Claude K. Dubois Publicat per: Lóguez (2015) Edat d’interés: 6+

Títol: El mapa de los buenos momentos   Autoria: Fran Nuño Publicat per: Cuento de Luz (2016) Edat d’interés: 4+

Títol: Començar Autoria: Paula Carballeira Cabana, Sonja Danowski Publicat per: Kalandraka (2012) Edat d’interés: 7+

Títol: El viatge Autoria: Francesca Sanna, Anna Gorina Gibert Publicat per: Impedimenta (2016) Edat d’interés: 5+

Títol: Hermanos en Siria Autoria: Víctor Suárez, Marta Torres Cabana, Sonja Danowski Publicat per: Libros de las Malas Compañías (2019) Edat d’interés: 7+

Títol: Migrants Autoria: Eduard Altarriba Publicat per: Bang (2020) Edat d’interés: 5+