Este projecte d’innovació s’aplica concretament a set dels centres de la Comunitat valenciana que impartixen el Cicle formatiu de grau superior d’Estètica integral i Benestar, de la Família d’Imatge personal.
L’objectiu del mateix és introduir en què consistix la tècnica de la micropigmentació i com contribuïx a millorar la qualitat de vida d’aquelles persones que han passat per situacions difícils com ara el tractament oncològic. Permet formar a l’alumnat de l’especialitat en l’aplicació de la tecnologia com un aprenentatge i servici per a millora la imatge de les persones i per tant, la seua autoestima i benestar.
Els centres participants són IES Les Fonts(Villena) IES El Cabanyal (València), IES La Encantà (Rojales), IES Salvador Gadea (Aldaia), IES La vereda(La Pobla de Vallbona), IES Francesc Tàrrega (Vilareal), tots ells coordinats pel centre d’Excel·lència el CIPFP Batoi (Alcoi) han pogut generar una xarxa de coneixements compartida que es transferirà com un suport al pacient oncològic i a persones que han passat per determinades situacions.
A més la participació en este projecte suposa una millora de la pràctica docent mentres, introduïx metodologies actives i col·laboratives, assegura la qualitat docent, la gestió ambiental i l’aplicació de les habilitats softskills entre l’alumnat d’FP.
Este projecte està molt relacionat amb el sector productiu i empreses diverses tant cíniques mèdic estètiques, com a Associacions contra el càncer, empreses de tatuatges i micropigmentació, entre altres, que han contribuït amb els centres de formació professional a plantejar reptes i pràctiques reals.
Un projecte innovador que contribuïx a la restauració de l’autoestima i la confiança en les persones i en el sistema educatiu de qualitat.