El Projecte microalgues és una xarxa col·laborativa generada per la inquietud del professorat en el cultiu de microalgues, els seus usos i com adaptar aquest repte a l’aula, mitjançant metodologies actives i introduint les tecnologies digitals en el procés. La idea sorgeix del centre pioner IES DR. Peset Aleixandre, sumant-se a ella sis centres més:
- IES Virgen del Remedio (Alacant)
- CIPFP Batoi (Alcoi)
- IES La Melva (Elda)
- IES Gonzalo Anaya (Xirivella)
- CIPFP Blasco Ibánez (València)
- IES Alto Palancia (Sogorb)
En aquest projecte, estan implicats professors de Formació Professional de les famílies de Química, Seguretat i Medi Ambient, Sanitat, Sistemes i Aplicacions Informàtiques i Agrària, així com professors de secundària de les especialitats de Física i Química i Tecnologia.
Es treballa en el disseny i fabricació d’una planta automatitzada de cultiu de microalgues, buscant diferents aplicacions com la depuració d’aigües, la fabricació d’un suplement nutricional o la incorporació en un producte cosmètic.
Es tracta, d’un projecte multidisciplinari on tot el professorat aporta la seua visió de repte i treballa en això a través de l’aula, mitjançant l’aprenentatge basat en reptes (ABR).
El passat 20 de desembre, es va realitzar una jornada organitzada entre l’IES Dr. Peset Aleixandre i CIDA, en la qual els assistents de la xarxa col·laborativa, van tindre xarrades de companys sobre el cultiu de microalgues i la digitalització d’aquesta. Així mateix, van participar en una xarrada i taller que va impartir AINIA, Centre Tecnològic d’indústria agroalimentària.