Dia de la Dona (8 de Març)

QUÈ ÉS EL DIA DE LA DONA?

El Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora es celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l'Organització de les Nacions Unides (l'ONU).

És un dia aprofitat per a reivindicar i commemorar la lluita de les dones per la seva participació, juntament amb els homes, en l'àmbit laboral, i per tant pel dret a la independència econòmica.

Monoveres Memorables

Projecte "Dia de la Dona"

Al nostre poble des de fa 3 cursos els col·legis, es preparen i treballen de manera conjunta i coordinada, per a celebrar el dia de la dona d’una manera especial.
Sempre hem volgut compartir els nostres treballs amb tota la població per a fer visible els nostres treballs i reivindicar aquest dia.

Per a què?

Per a conèixer dones al llarg dels períodes de la història, dones invisibles no mencionades.
I també per a conèixer trajectòries de dones científiques, artistes, pintores, músiques, reivindicatives, lluitadores, investigadores , esportistes , matemàtiques, inventores importants per a la humanitat.

Aquest curs?

Aquest curs les Mestres i els mestres coordinadors de la igualtat i convivència del poble vam considerar important parla de les dones monoveres, dones importants en el nostre poble al llarg de la història. Dones memorables, intrèpides i insignes.

Quin va ser l’ origen d’aquest dia?

El 1975 l'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el que el dia 8 seria el dia Internacional de la Dona en honor a un grup de dones novaiorqueses que lluitaven i protestaven per les seues condicions de treballEs van tancar en una fàbrica de camises i per un incendi van morir 123 dones.

Las mujeres no sólo han luchado por una vida digna y humana. Y en honor de todas esas mujeres que lucharon las demás debemos seguir defendiendo nuestros derechos, unos derechos que deberían estar sobre la mesa sin necesidad de luchar por ellos, porque la igualdad de oportunidades y la igualdad entre el hombre y la mujer es una necesidad para que la sociedad avance.

LAS MUJERES no sólo somos una, somos muchas con fuerza que luchando podremos alcanzar el éxito de lo que nos propongamos.

dia_dona2