Del 17 de maig de 2021

El calendari d’aquest mes ens continua recordant que hi ha molts dies que commemorar, si bé ens centrem en dues dates, aquest dilluns 17 de maig: Dia Mundial d’Internet,  Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia i, Dia Mundial de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació; i dimarts 18 Dia Internacional dels Museus.

La xarxa Internet, que va arribar a Espanya en la dècada dels anys 90, ha sobrepassat la seua pretensió inicial de fer un món més pròxim (accelerant el seu ús i abús per la COVID-19) i ja ens afecta a tot allò que fem diàriament.

Familiars i mestres tenim una gran tasca perquè el nostre alumnat siga capaç de fer un bon ús i es mantinga protegit en el ciberespai, facilitant-los horaris raonables, acompanyament i supervisió, formació, un enfocament lúdic i educatiu, no substituir a activitats esportives, socials o culturals,…

Qui ens pot animar musicalment mentre reflexionem sobre l’ús d’Internet? Ibai Llanos, un jove creador de continguts que comenta partides de videojocs per a Twitch amb diversos milions de seguidors a tot el món. Juntament amb Lucas Requena i Ortopilot publiquen “El cuarteto de Ibai”, un tema que es va estendre com la pólvora fa ja uns mesos (pel que és bastant antic en aquest entorn virtual) per a enaltir el bon rotllo entre usuarixs de les xarxes socials.