Coneixem Roboteixe, un equip de joves apassionats per la robòtica del CEIP Teixereta

Enllaç a la notícia completa a la televisió intercomarcal. No us pergueu el vídeo!

Roboteixe, un equip de joves apassionats per la robòtica del CEIP Teixereta, està fent història en la First Lego League (Robòtica i Innovació). Aquest esdeveniment internacional, que té com a objectiu promoure STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques), reuneix equips de la Universitat d’Alacant (BA). En el segon any de participació, quatre grups d’estudiants es van preparar per a la categoria (de 6 a 9 anys). Van crear amb passió models de robots que sorprendrien els visitants de l’exposició. Això es deu al fet que és una oportunitat perquè els més xicotets demostren la seua creativitat i habilitats tècniques.

Mentrestant, els estudiants  van enfrontar desafiaments en la categoria Challenge (de 10 a 16 anys). Utilitzant les seues habilitats de programació, van crear un robot comprovable i un projecte innovador per a un videojoc que van desenvolupar.

L’equip Roboteixe va demostrar les seues extraordinàries habilitats en els jocs de robots i va obtenir el 4t lloc. El que va ser encara més impressionant va ser que la majoria dels participants procedien d’instituts i acadèmies d’investigació en robòtica. En el CEIP Teixereta la robòtica és una part important dels projectes interdisciplinaris. Els estudiants aprenen no sols tecnologia i programació, sinó també col·laboració, creativitat i resolució de problemes.