Participem en els tallers del Dia d’Internet Segura de l’INCIBE

Hui, 7 de febrer de 2023, se celebra a tot el món el Dia d’Internet Segura o Safer Internet Day #SID2023, sota el lema en aquesta edició ‘Junts per una Internet millor (Together for a better internet)’.

El Dia d’Internet Segura o Safer Internet Day (SID) és un esdeveniment internacional organitzat per la xarxa INSAFE/INHOPE de Centres de Seguretat en Internet a Europa, amb el suport de la Comissió Europea. Aquesta iniciativa es realitza cada febrer per a promoure l’ús segur i positiu de la tecnologia, especialment entre xiquets, xiquetes i joves. Així, milions de persones s’uneixen a tot el món per a inspirar canvis positius en línia, crear consciència sobre els problemes de seguretat i participar en esdeveniments i activitats. Enguany se celebra el seu 20 aniversari com una cita internacional, que evoluciona al mateix ritme que la ‘Estratègia Europea per a una Internet millor per als xiquets’ (BIK+), adoptada al maig de 2022.

Des del CEIP San Clemente de Sedaví, en col·laboració amb l’Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), ens hem unit a aquesta iniciativa internacional i hem celebrat el #DíaDeInternetSegura amb la realització, per part de les classes de 3r, 4t, 5é i 6é de Primària, d’un taller en línia titulat “Detecta el frau en videojocs”.

Aquest taller, impartit per Raúl Diego Obregón, professor, divulgador i col·laborador en relació a la incorporació de la competència digital en el nou currículum, ha versat sobre la ciberseguretat i en ell s’han donat estratègies i trucs a l’alumnat per a desenvolupar la seua capacitat d’identificar pàgines i missatges fraudulents que, normalment, es reben a l’entorn dels videojocs i altres espais digitals habituals per a ells. 

Dins del taller hem realitzat una activitat pràctica en la qual hem posat a prova la nostra capacitat de detectar aquestes pàgines malicioses i els seus riscos. Per a finalitzar, hem fet una dinàmica ludificada mitjançant Kahoot en la qual hem competit amb més de 3000 classes de diferents col·legis de tota Espanya.

Per a acabar, al final de la pàgina us deixem una fitxa amb les activitats que ens han proposat per a realitzar a casa amb les famílies, així com una sèrie de consells per a detectar aquestes webs malicioses. Recordeu que podeu trobar més informació i recursos que us ajudaran a formar-vos en ciberseguretat en les següents pàgines web: