L’educació no canvia al món, canvia a les persones que canviaran el món. Paulo Freire.
I que difícil és ser xiquet en un món d’adults!
Ala nostres xiquets i xiquetes els demanem diàriament que complisquen normes de convivència dins i fora del col·le , però ells no sempre l’aconseguixen. I és que, pel que sembla, en algunes ocasions no són capaços de fer-ho. No entenen per què han d’actuar de determinada manera o no saben exactament quina és eixa manera d’actuar. Necessiten ajuda.
Per a això, enguany a l’Emilio Varela hem decidit apostar fort per la creació de la nostra Aula ALAS. Un espai al qual tot l’alumnat tindrà la possibilitat d’assistir quan necessiten el nostre acompanyament. Així, els conflictes sorgits seran treballats des de la comprensió que requerisca cada situació. Les necessitats detectades seran ateses mitjançant tècniques, dinàmiques i estratègies que afavorisquen la seua gestió.
I, en definitiva, els alumnes es sentiran en un ambient segur al qual poder expressar-se i connectar amb si mateixos.
Entenent com les seues emocions les dominen, seran ells i elles els qui aconseguisquen dominar les seues vides i volar cap a on es proposen.
NORMES DE CONVIVÈNCIA
Tal com es va acordar l’any 2015 en la celebració del Fòrum Mundial d’Educació totes les persones han de tindre una educació inclusiva, equitativa i de qualitat. Així mateix, l’educació ha de permetre a tots i totes desenvolupar les seues capacitats, ha de fer més fàcil participar en la societat, i respectar a les diferents cultures.
Com a docents, hem de construir una societat en la qual les persones puguen conviure de manera positiva. Volem que el nostre alumnat adquirisca els valors necessaris per a conviure utilitzant el diàleg, tractant-se per igual, respectant les emocions dels altres i evitar la violència.
Per això, el centre compta amb una taula de tipificació de conductes i sancions que es mostra a continuació:
MESURES D’IGUALTAT I CONVIVÈNCIA
PIC-23-24