PFQB REPROGRAFIA

PROGRAMA FORMATIU DE QUALIFICACIÓ BÀSICA ADAPTAT DE REPROGRAFIA

Professor tècnic: Vicent Llopis v.llopiscotaina@edu.gva.es

Mestre de Pedagogía terapèutica: Óscar Martínez o.martinezvillanue@edu.gva.es

QUÈ ÉS EL PFQB DE REPROGRAFIA?

 

És una modalitat de Programa Formatiu de Qualificació Bàsica adaptada a persones amb necessitats educatives especials permanents en el qual l’alumnat aprén a recepcionar i despatxar encàrrecs de reprografia i papereria; a preparar els materials i equips i realitzar la reproducció o a realitzar operacions d’acabat en reprografia. 

Tot això promovent l’autonomia, responsabilitat i iniciativa personal i ensenyant les normes d’aplicació vigent mediambientals i de seguretat i higiene en el treball.

 

A QUI VA DIRIGIT EL PFQB  DE REPROGRAFIA?

Aquest programa està dirigit a l’alumnat amb necessitats educatives especials permanents que haja completat els deu anys d’escolarització bàsica amb un nivell d’autonomia personal i social que els permeta, a través de la realització d’aquesta acció formativa, accedir i mantindre un lloc de treball. 

Podran beneficiar-se d’aquesta modalitat joves entre els 16 i els 21 anys, complits en la data d’inici del programa.

 

COM ESTÀ ESTRUCTURAT EL PROGRAMA

El programa consta de dos mòduls específics de reprografia:
- Treballs de reprografia.
- Acabats en reprografia i finalització de productes gràfics.

Dos mòduls transversals d’altres branques de formació professional dissenyats per a afavorir el trànsit de l’alumnat al món laboral.
- Formació i orientació laboral.
- Prevenció de Riscos Laborals.

Mòduls de caràcter general orientats a desenvolupar i millorar les competències bàsiques:
- Mòdul lingüístic-social.
- Mòdul científic-matemàtic.
- Activitat física i esport.
- Música.

QUÈ ÉS EL MÒDUL DE FORMACIÓ EN CENTRES DE TREBALL?

La FCT és un mòdul professional que consisteix en la realització de pràctiques per part de l’alumnat en empreses externes. El seu objectiu és complementar la formació i competència professional de l’alumnat en contextos reals de treball i afavorir la seua inserció laboral.

La FCT es realitza en el segon curs amb un mínim de 80 hores i un màxim de 150 hores. El nostre centre té convenis amb Centres Especials d’Ocupació i institucions públiques perquè l’alumnat puga desenvolupar les competències adquirides en un entorn real.

Existeix una assegurança d’accidents i una altra de responsabilitat civil, per a cobrir danys propis i els ocasionats a tercers, subscrita per la Conselleria d’Educació.

Així mateix, durant el període de pràctiques l’alumnat estarà inclòs en el sistema de Seguretat Social, tràmit que du a terme la mateixa Conselleria d’Educació.

COM ÉS LA NOSTRA METODOLOGIA D’APRENENTATGE?

El PFQB de Reprografia es desenvolupa a través d’una situació d’aprenentatge en el qual s’emula l’empresa de reprografia del nostre centre educatiu. L’alumnat es converteix en els empleats i els i les professionals del centre en els nostres clients. Així, mitjançant un currículum funcional, l’alumnat desenvolupa els coneixements i competències en un entorn el més real possible.

En la reprografia del centre l’alumnat haurà d’atendre el client, consultar i contestar correus electrònics, supervisar l’estoc de consumibles i realitzar comandes reals al proveïdor de papereria, fotocopiar i imprimir arxius, enquadernar, plastificar… En aquest entorn d’aprenentatge significatiu es desenvoluparan autonomia i independència per a la resolució de problemes reals.

QUINES EIXIDES  PROFESSIONALS OFEREIX?

Aquest programa formatiu ofereix a l’alumnat una sèrie d’eines versàtils que li permet en un futur estar preparat per a diferents opcions laborals destinades a persones amb discapacitat intel·lectual:

- Centres Especials d’Ocupació. Centres adaptats per a persones amb discapacitat intel·lectual que a través d’aquest programa poden preparar-se per a:
- Consergeria
- Activitats d’impressió i d’arts gràfiques
- Activitats postals i de correus.
- Activitats d’envasament i empaquetat.

- Administració pública. A través d’oposicions de personal subaltern poden accedir a treballar institucions públiques com a ajuntaments, museus, centres educatius…

NECESSITES MÉS INFORMACIÓ?

El PFQB de reprografia es realitza en un centre públic d’educació, per tant és totalment gratuït. A més l’alumnat matriculat obté la beca de menjador i transport per a arribar al centre.

Si desitges més informació sobre aquest programa formatiu, realitzar la matrícula o visitar el nostre taller pots enviar-nos un correu electrònic a 46010899@edu.gva.es o telefonar-nos al 961 205 710. 

El nostre horari és de 09:00 - 16:00 hores.

Centre d’Educació Especial Ruiz Jiménez. 

Av. Mediterrani s/n - 46011 València

NOTÍCIES

Les pràctiques de l’alumnat del PFQB de Reprografia

Per VICENT, LLOPIS COTAINA | 27 de maig de 2024

L’alumnat del PFQB de Reprografia ha realitzat les pràctiques (FCT – formació en centres de treball) i ha sigut una experiència increïble. Álvaro ha realitzat les pràctiques a la Fundació Lluís Alcanyís de la Universitat de València i Mónica i Nayelis en el Centre Especial de Treball CEDAT de la Universitat Politècnica de València. Han …

Read more

QUÈ ÉS EL PFQB DE REPROGRAFIA?

Per VICENT, LLOPIS COTAINA | 7 de maig de 2024

PROGRAMA FORMATIU DE QUALIFICACIÓ BÀSICA ADAPTAT DE REPROGRAFIA Professor tècnic: Vicent Llopis v.llopiscotaina@edu.gva.es Mestre de Pedagogía terapèutica: Óscar Martínez o.martinezvillanue@edu.gva.es QUÈ ÉS EL PFQB DE REPROGRAFIA? És una modalitat de Programa Formatiu de Qualificació Bàsica adaptada a persones amb necessitats educatives especials permanents en el qual l’alumnat aprén a recepcionar i despatxar encàrrecs de reprografia i papereria; a preparar …

Read more

Intercanvi lingüístic amb el CEIP Els Tolls de Benidorm

Per VICENT, LLOPIS COTAINA | 23 d'abril de 2024

El divendres 19 d’abril els PFQB de Reprografia i d’Artista Faller vam anar a Benidorm a realitzar un intercanvi lingüístic amb l’alumnat d’alumnat del CEIP Els Tolls a través del programa FIL (Foment d’Intercanvis Lingüístics) per promoure el valencià. Va ser una experiència única. Setmanes abans vam fer un vídeo de presentació dels nostres tallers en valencià i els ho vam …

Read more

Graduació de l’alumnat del PFQB de Reprografia

Per VICENT, LLOPIS COTAINA | 22 de juny de 2023

El dia 21 de juny del 2023 vam celebrar la graduació de l’alumnat del PFQB de Reprografia. Va ser una celebració molt emotiva on familiars i professionals van acompanyar a l’alumnat en este moment tan especial, on han aconseguit finalitzar el programa i demostrar de com han sigut de capaços per a formar-se laboralment a …

Read more

Taller sobre riscos en internet

Per VICENT, LLOPIS COTAINA | 3 de març de 2023

El passat 1 de març l’alumnat del PFQB va assistir al taller sobre riscos en internet impartit per Participació Ciutadana de la Comisaria del Marítim de la la Policia Nacional. Va ser molt interessant perquè vam aprendre com saber utilitzar les xarxes socials. Vam aprendre conceptes com grooming, cyberbullying i sèxting.

Elaboració de xapes

Per MARIA PILAR, AGUILAR PORCAR | 7 de desembre de 2022

L’etapa de TVA vol agrair al PFQB de Reprografia que ens haja fet una xapa per a cada membre de la mateixa amb el nostre nom i el símbol del nostre centre. Estes xapes ens serviran per a identificar els nostres objectes personals quan isquem d’excursió o per a qualsevol ocasió. Moltes gràcies. 

Un dia de multiaventura al PFQB

Per VICENT, LLOPIS COTAINA | 10 de novembre de 2021

Hui els dos grups del PFQB del CEE Ruiz Jiménez hem pogut disfrutar de diferents activitats de multiaventura que ens han portat al nostre pati els xics i les xiques d’Esport Actiu. Ha sigut molt divertit. Hem pogut pujar un rocòdrom i després llançar-nos per tirolina. Hem fet un circuit portant un ou amb una …

Read more

Les dones de Ruiz Jimenez

Per ANA, ALFONSO CRESPO | 10 de març de 2021

BON ESTIU!

Per ANA, ALFONSO CRESPO | 2 de juliol de 2020

Benvolgudes famílies, des del nostre centre, volíem acomiadar-nos de tots vosaltres fins el curs que ve, i de que millor manera que donant les gràcies a tot el nostre volgut alumnat per tot el que ens dóna dia a dia. Esperem que amb aquest vídeo, us pugem treure un bonic somriure. Un abraç molt fort …

Read more

El PFQB de Reprografia vos desitja bones vacances

Per VICENT, LLOPIS COTAINA | 19 de juny de 2020

Ha arribat el final d’aquest curs tan atípic. A pesar la situació tinc ha sigut molt gratificant poder treballar amb vosaltres i vosaltres d’una altra manera a través de les videoconferències, trucades telefòniques i els deures per correu electrònic. Tant Óscar com jo pensem que heu treballat molt i estem molt orgullosos de la valentia …

Read more