Primers passos amb Biblioedu

Et donem la benvinguda al projecte de Biblioedu. Ara la teua biblioteca està disponible en línia. Quins són els recursos que tens a la teua disposició a partir d’ara? 

Comunitat Biblioedu 

El nostre punt de trobada; pots unir-te i conversar amb altres persones coordinadores de biblioteca com tu.  

Com puc accedir a la comunitat Biblioedu? 

  1. Accedeix a aquesta web i autentica’t amb la teua identitat digital. 
  2. Accedeix a Teams. 
  3. Punxa en ”Equips”
  4. Selecciona “unir-se a un equip o crear un”. 
  5. Introdueix el codi: s7y4imh

Pàgina web Biblioedu

A més, tens la pàgina web de Biblioedu, on trobaràs el catàleg. Docents, no docents i estudiants podran consultar i reservar usant la Identitat Digital personal (@edu.gva.es i/o @alu.edu.gva.es). Pots accedir a la pàgina web ací: https://portal.edu.gva.es/biblioedu/ 

GvaSAI

Si tens alguna pregunta o problema, pots reportar-ho a GvaSAI. Trobaràs l’enllaç ací: https://gvasai.edu.gva.es/ 

Formació

Per a la formació, pots accedir a l’oferta formativa del CEFIRE corresponent al teu centre educatiu a través d’aquest enllaç: https://cefire.edu.gva.es/sfp/index.php?usuario=formacion.

A més, podría considerar el curs d’autoformació bàsica sobre PMB oferit pel servei de Formació del professorat. Aquest curs proporciona nocions bàsiques sobre el programa i pot ajudar a familiaritzar-se amb el seu entorn de treball i gestió. Pot trobar més detalls sobre aquest curs ací: Curs: Programa de gestió de biblioteques escolars. 

Accés a Biblioedu

La web on pots accedir a la biblioteca, a les novetats i respostes a les preguntes més freqüents és aquesta: https://portal.edu.gva.es/biblioedu

Accés personal encarregat de la biblioteca:

Per accedir a la biblioteca del teu centre, selecciona la província i el centre educatiu a les llistes desplegables disponibles a l’apartat “anar al catàleg de la biblioteca…” a la pàgina principal.  A continuació, simplement polsa al botó que apareix sota les llistes.

Això et portarà a la pàgina de catàleg on hauràs de fer ús les credencials: usuari i contrasenya per començar a gestionar.

Per accedir a l’administració de Biblioedu, polsa sobre el botó Administrar en el cantó superior dret de la pàgina web.

L’usuari és “bib” i la contrasenya cal demanar-la a la direcció del centre. 

Consulta el catàleg

Tant els docents com el personal no docent i els estudiants poden cosultar el catàleg i els documents de la seua biblioteca. Tan sols cal buscar a través del buscador i navegar per la web del catàleg (OPAC).

La pàgina web del catàleg (OPAC) ubicada en https://portal.edu.gva.es/biblioedu/ et permet consultar el catàleg de les biblioteques escolars valencianes i fer reserves utilitzant la teua identitat digital (@edu.gva.es/@alu.edu.gva.es).

Reserva de llibres i/o documents

Tant els docents com el personal no docent i els estudiants poden reservar llibres utititzant la seua identitat digital (@edu.gva.es / @alu.edu.gva.s). Així de senzill! Pots accedir-hi amb el teu usuari de la identitat digital (sense incloure la part de l’@) i la contrasenya corresponent. Cada exemplar presenta un enllaç per realitzar la reserva.

Introdueix la teua identitat digital al marge esquerre de la pàgina web. Això permetrà la teua identificació per poder reservar llibres.

Canvi de la contrasenya d’inici del personal de biblioteca

Si necessites canviar la contrasenya, pots fer-ho polsant en la imatge de la roda dentada i introduint la nova contrasenya. 

En cas que hi haja vàries persones involucrades en la gestió de la biblioteca del centre, haureu de compartir l’usuari i la contrasenya ja que l’usuari “bib” és únic per a cada centre. 

Sincronització d’usuaris 

Per sincronitzar usuaris, cal fer-ho des de la pestanya Circulació > importació d’usuaris d’Actiu Directori. Aquesta acció ha de ser realitzada per les persones encarregades de la biblioteca cada inici de curs i sempre que hi haja un nou usuari.