Nota de premsa – Llançament Appsedu

Educació llança Appsedu, un portal d’aplicacions educatives que garantix un ús segur i responsable de les TIC a les aules de la Comunitat

  • Esta nova plataforma té en compte la seguretat de les aplicacions, la protecció de dades i la transparència en el procés de consentiment
  • Es promou un aprenentatge responsable d’aplicacions informàtiques en diferents plataformes en les dos llengües oficials

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació ha llançat el portal Appsedu, un portal d’aplicacions educatives que garantix un ús segur i responsable d’aplicacions informàtiques en diferents plataformes a les aules.

Este projecte oferix un catàleg d’aplicacions educatives avaluades i marca una fita en la forma en què el professorat i l’alumnat interactua amb les tecnologies de la informació i la comunicació a les aules dels centres educatius.

D’esta manera, a través d’Appsedu es posa a la disposició de la comunitat educativa un catàleg d’aplicacions per a un aprenentatge segur i responsable d’aplicacions informàtiques en diferents plataformes en les dos llengües oficials.

La Conselleria d’Educació, a través d’un rigorós procés d’avaluació, autoritza les aplicacions que complixen amb criteris estrictes de seguretat i protecció de dades, tot això de manera transparent.

El catàleg d’Appsedu proporciona al personal docent un accés senzill a informació detallada sobre l’estat de les ferramentes educatives. Amb la possibilitat de buscar aplicacions a través del cercador principal o per plataformes específiques, el professorat pot prendre decisions sobre la integració de tecnologia en els seus mètodes d’ensenyament i aprenentatge. 

El professorat pot proposar la inclusió en el catàleg d’Appsedu de noves aplicacions educatives. Estes peticions són estudiades amb l’objectiu d’incloure aquelles que, seguint la normativa vigent, puguen ser emprades en l’entorn educatiu.

Protecció de dades i transparència

Appsedu no solament es preocupa per la seguretat de les aplicacions, sinó també per la protecció de dades i la transparència en el procés de consentiment. En casos on puga haver-hi una transferència de dades personals entre els sistemes de la mateixa Conselleria i els de les aplicacions de tercers, s’implementa un mòdul que permet als usuaris donar el seu consentiment per a la transferència d’estes. 

Este enfocament s’alinea amb els requeriments del Reglament general de protecció de dades 2016/679 de la Unió Europea.

Appsedu representa un avanç significatiu cap a la creació d’un entorn digital educatiu segur i protegit. La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació reafirma el seu compromís amb la innovació responsable, i així contribuïx a la formació d’estudiants competents en món cada vegada més digital. 

Es pot consultar este portal d’aplicacions educatives en la web d’Appsedu.