Limonium Perplexum 22-23.

L’alumnat de PR4 ha continuat mantenint el nostre planter i estem esperant els resultats obtinguts, que desitgem que siguen tan exitosos com els del curs passat.

En 2022 es va establir, en l’IES Alfred Ayza, la col·lecció de plantes mare per a Limonium perplexum¸ espècie catalogada en “En Perill d’Extinció” segons ORDE 2/2022, de 16 de febrer, de la Conselleria d’Agricultura, Desenrotllament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, per la qual s’actualitzen els llistats valencians d’espècies protegides de flora i fauna, amb l’objectiu d’obtindre materials de reproducció d’esta espècie, principalment llavors. L’origen de la col·lecció de plantes mare és MRF Torre Badum, Peníscola.


Els resultats obtinguts per a 2023 són:

Núm. d’exemplars components de l’hort llavorer i de la recol·lecció: 50-60 exemplars
Data d’alta i entrada a cambra de deshidratació: 22 de novembre de 2022
Data de processament del material recol·lectat: des de 22 de novembre de 2023 fins a 3 de maig de 2024.
Data de caracterització: 03 de maig de 2024
ANEU lot de llavors: 3504 C114T
Pes brut: 85 grams
Pes net: 56,852 grams
Núm. llavors recol·lectades: 36.961 llavors
Pes de 100 llavors: 0,014 grams
Percentatge d’èxit en la fructificació: 71,21%
Percentatge de viabilitat de les llavors: 100%

Es conserva en la col·lecció activa a 4 °C i contingut d’humitat relatiu 5-8% en el Banc de Germoplasma de Flora Silvestre Valenciana. S’ha enviat una mostra de 2 grams a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi natural. Dpto. d’Ecosistemes Agroforestals per a estudis comparatius de resposta germinativa enfront del canvi climàtic.

Avís de privacitat: Ús de cookies pròpies per a anàlisis de visites

Este lloc web utilitza cookies pròpies amb l'únic propòsit d'analitzar el trànsit i millorar l'experiència de l'usuari. Les cookies són xicotets arxius de text que s'emmagatzemen en el teu dispositiu quan visites el nostre lloc. No compartim esta informació amb tercers ni la utilitzem per a fins publicitaris.

Veure política de cookies