TAULA PERIÒDICA DE DONES CIENTÍFIQUES

L’any 2016, l’Assemblea General de l’Organització de les Nacions Unides decreta oficialment la data de l’1 de febrer, 11F, com el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

Per què necessitem tindre un dia per a celebrar que les xiquetes, joves i dones participen en les ciències? Perquè és necessari realitzar un balanç col·lectiu sobre el que encara ens falta per a aconseguir la igualtat de gènere dins de totes les àrees de l’educació, traçar plans per a aconseguir-la i transformar les narratives d’exclusió de les dones en estos camps, basades en estereotips de gènere, que redunden injustícies històriques.

Des del Departament de Física i Química, els alumnes de 2n de l’ESO han celebrat este dia elaborant una taula periòdica en la qual s’ha exposat el talent científic de nombroses dones i joves del passat, present i futur. Amb això es pretén donar a conéixer referents femenins que inspiren i encoratgen vocacions en la Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques.