Aneu a la barra d'eines

PROJECTES DE CENTRE

IMG_4675

PROJECTE D'INICIACIÓ A L'HORT ESCOLAR

Durant el curs 2019-2020 el centre continua amb el projecte d’iniciació a l’hort escolar. Naix com a un instrument que amplia i ajuda a assolir conceptes curriculars de les àrees de les ciències naturals, ciències socials, educació física, educació artística, etc. i a mes a mes, posa a l’abast de l’alumnat experiments pràctics on observar el cicle de la vida de les plantes i el medi on es desenvolupen. Tot dins l’agricultura ecològica, per apropar-se a la cultura agrícola dels nostres avantpassats i despertar en l’alumnat la consciencia ambiental.

Aquest projecte es utilitzat com a recurs terapèutic en el tractament dels nostre alumnat i enguany s'ha ampliat l'alumnat inclòs en ell.

Aquest projecte naix també com a una eina socialitzadora, és una oportunitat més perquè els alumnes siguen conscients de la importància de treballar en equip i organitzar i seqüenciar les faenes per a obtenir resultats òptims, tot això respectant els torns naturals de creixement de les plantes.

HABILITATS SOCIALS

A l’escola s’aprèn matemàtiques, llengua, música, ciències naturals, socials...però s’aprèn a afrontar els problemes del dia a dia? Quina postura hem d’adoptar com a persones davant una situació complexa? Com podem expressar les emocions?  Reconèixer-les, identificar-les, gestionar-les?

Els aspectes emocionals juguen un paper essencial a la vida i constitueixen les bases pel desenvolupament dels/les xiquets/es. L’educació emocional afavoreix el creixement integral, ajuda a ser pacients, participatius, empàtics, aprendre a reconèixer i regular les pròpies emocions, a entendre-les i a expressar-les.

Els/les xiquets/es es mouen sobretot per emocions i sentiments, nosaltres com a mestres, vam notar que hi havia una carència en l’aspecte emocional dels/les nostres alumnes, per tant, vam decidir encetar un projecte d'educació emocional i habilitats socials.

photo_2020-03-04_09-47-28

PROJECTE DE TEATRE A L'AULA

El teatre és un mitjà per expressar sentiments, explicar històries i connectar amb altres persones.

Així doncs, el teatre constitueix una part molt important en l’educació de l’expressió corporal i oral dels xiquets ja que ofereix eines per aprendre a expressar i comunicar els propis sentiments, autocriticar-se, enriquir els seus mitjans d’expressió i la seva espontaneïtat, a més de potenciar les capacitats comunicatives.

Fer teatre és treballar en equip, un valor molt important en la societat actual.

Els xiquets aprenen la importància de treballar conjuntament i la valoren, reconeixen que en un equip tots són importants i que treballem per desenvolupar un projecte comú.

Fer teatre és jugar, inventar personatges, idear situacions, històries, i viure experiències inimaginables.

EIXIDES AL MERCAT CURS 2019-2020

La eixida  a vendre al mercat d'aquells productes que han elaborat els alumnes  al centre, tant als tallers de vidre i ceràmica com al taller de jardineria permet als nostres alumnes aplicar de manera funcional les habilitats apresses fins ara;

per assolir el major grau d'autonomia personal, d'integració social i d'inserció laboral, i sobretot per a que prenguen consciència de que s'estan convertint en persones adultes.

photo_2020-03-04_09-40-22

ESMORZARS

 

Quinzenalment els alumnes de la TVA preparen per als professionals de l'escola una oferta d'esmorzars per a vendre. D'aquesta manera l'aula llar es converteix en un restaurant i els nostres alumnes en cuiners.

Es un projecte que els permet acostar-se al mon laboral, a les responsabilitats que això implica, al mateix temps que es treballen destresses per afavorir l'autonomia en la vida diària.