
RESUM PROJECTE PIIE
Som una escola rural d’una sola línia en la qual el professorat no era, fins ara, tot definitiu, la qual cosa havia impedit establir una línia pedagògica i un tipus d’ensenyances definides. Enguany, el claustre està molt més consolidat i, amb la formació rebuda, veiem la necessitat d’unificar criteris.
En els reunions pedagògiques realitzades, hem consensuat el tipus d’escola que volem: sabem on estem i cap a on volem anar.
Volem una escola en la qual l’alumnat siga el principal protagonista i nosaltres únicament els guiem i els acompanyem. Una escola en la qual tota la comunitat educativa participe i en la que tot aprenentatge siga el més vivencial i manipulatiu possible.
En un esforç per a millorar la qualitat educativa i promoure la inclusió, el nostre centre públic ha dissenyat un projecte innovador que integra metodologies actives i la reestructuració dels espais i materials educatius. Este projecte busca crear un entorn d’aprenentatge més dinàmic, inclusiu i adaptat als necessitats de tot l’alumnat.
Este projecte representa un pas significatiu cap a una educació més inclusiva, dinàmica i centrada en l’estudiant.
CALENDARI D’ACTIVITATS A REALITZAR
Després de reflexionar sobre els objectius que volem aconseguir i la manera de portar-los a terme, hem decidit rebre formació i així poder realitzar el camí de manera més segura i correcta.
Per això comptem amb la col·laboració de formadores en els quals confiem, coneixem i amb les que compartim la visió de com ha de ser el procés d’aprenentatge.
Per això hem realitzat sessions on ens hem anat formant en diferents estructures pedagògiques, en una línia ascendent. Algunes ja les hem posades en pràctica.
La primera estructura pedagògica que hem decidit implantar en la totalitat dels cicles ha sigut “El cercle”. Usem el cercle de trobada, el d’assemblea i el restauratiu .
El cercle de trobada el realitzem tots els matins, situació que aprofitem per a realitzar comunicació oral, treballar estructures lingüístiques, compartir experiències, necessitats, etc.
El moment d’assemblea l’aprofitem per a prendre decisions, exposar situacions problemàtiques i buscar solucions, decidir normes , etc.
El cercle restauratiu el duguem a terme sempre que la situació el requerix. En este moment solem solucionar conflictes i reconciliar relacions.



L’altra estructura que hem començat a implementar són els tallers. Estos tallers es realitzen una vegada per setmana o de manera quinzenal.
En els tallers cobrim part del currículum, de manera inclusiva, dinàmica i atractiva, realitzant diferents agrupacions, utilitzant diferents espais i sol·licitant ajuda per a la seua realització a professors, famílies i fins i tot companys, que de manera habitual no entren a l’aula.


Unes altres de les activitats dutes a terme dins del nostre programa d’innovació educativa són les estacions d’aprenentatge dutes a terme principalment per segon cicle, així com el pensament computacional realitzat per segon i tercer cicle.



I per descomptat el nostre projecte comú : “Llegir és un Plaer”, que afavorix tant el gust per la lectura com la interacció entre els diversos nivells educatius.



La transformació del nostre centre l’anem realitzant a poc a poc, consolidant estructures de cara al pròxim curs.
«Este PIIE ha rebut una assignació econòmica per partix de la conselleria competent en matèria d’educació de la Generalitat. Tot el que s’ha publicat en esta pàgina es fa sota una llicència *Creative Commons Reconeixement-CompartirIgual 4.0 Internacional. cas de publicació del projecte o dels recursos educatius generats, així com la de possibles obres derivades, s’ha de fer sota la mateixa llicència, indicar si s’ha fet alguna modificació i enllaçar esta pàgina com a referència del projecte original i de la seua autoria».