Erasmus Days: Make Europe shine!

Del 14 al 18 d’octubre se celebraran a tota Europa els “Erasmus Days”, per tal de promocionar aquests projectes en tots els centres educatius dels països de la Unió Europea.

Al nostre centre reproduïrem, durant tota la setmana a l’hora de l’esplai, música de diferents països del nostre voltant.

A més, durant l’esplai del divendres 18 d’octubre, muntarem un Photocall a l’Erasmur Corner del Hall, on l’alumnat podrà fotografiar-se amb elements que representen la filosofia del nostre centre en els projectes Erasmus que hem dut ja a terme i que continuarem realitzant en el futur.

Happy Erasmus Days!!

Visita a la biblioteca del centre, un espai obert

Els i les alumnes de 1r d’ESO han aprofitat una de les sessions de lectura per visitar la biblioteca de l’IES Vermellar. El professorat que coordina el Pla lector els ha informat dels serveis que s’ofereixen i que poden gaudir a diari:

  • El préstec i consulta de llibres.
  • L’ús d’ordinadors amb accés a Internet per tal d’obtenir informació.
  • La participació en els patis actius amb jocs diversos.
  • La sala d’estudi i treball.
  • L’atenció i l’assessorament per part del professorat responsable de la biblioteca per tal de resoldre qualsevol dubte.

A més, se’ls ha mostrat com accedir al catàleg en línia de la biblioteca (Biblioedu) del centre perquè des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc puguen conèixer quins són els exemplars disponibles per al préstec.

Cal estar ben atents als canals de difusió perquè al llarg del curs s’organitzen concursos, exposicions, activitats d’animació lectora perquè volem que la lectura contribuïsca a la formació del nostre alumnat.

Torna a obrir el restaurant pedagògic!

El restaurant pedagògic de l’IES Vermellar torna a obrir les seues portes el dijous 10 d’octubre, a les 13.15h.

Recordeu que, si voleu reservar taula, ho heu de fer en la web del centre, o a través de l’enllaç: RESERVES RESTAURANT

Us deixem també el menú de la setmana vinent, que podeu descarregar en pdf ací: MENÚ 10 D’OCTUBRE

Bon profit!!

Xarrada: Primers passos cap a un hort ecològic

Este dimarts, 1 d’octubre, hem tingut la visita de Salva Pérez Fuster, president de l’Associació mediambiental l’Heretat del Salido de L’Olleria, per a donar una xarrada a l’alumnat de 1r i 2n del CFGM de Cuina i Gastronomia. Un dels objectius del Projecte Sostenible Verdmellar és el d’aconseguir una cuina sostenible en el centre i per a això considerem que és necessari comptar amb un hort ecològic que permeta proveir-la de productes frescos i saludables.

En este sentit ha sigut indispensable i molt instructiva la xarrada de Salva, sempre disposat a col·laborar, que ens ha ensenyat els primers passos per a poder començar amb este gran projecte. Esperem que puguen continuar ajudant-nos i assessorant-nos en esta nova marxa i que continuen fomentant l’entusiasme, com en esta xarrada, en el nostre alumnat.

Reconeixement del nivell de valencià

El 30 de setembre del 2024, es va publicar al DOGV la RESOLUCIÓ de 26 de setembre de 2024, de la Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, per la qual s’establix el procediment per al reconeixement, la certificació i el registre de nivells de referència de valencià de l’alumnat que haja finalitzat ensenyaments regulats per la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació, en aplicació del que establix l’article 16 i la disposició transitòria tercera de la Llei 1/2024, de 27 de juny, de la Generalitat, per la qual es regula la llibertat educativa (podeu trobar-la al següent enllaç)

Segons s’indica en aquesta, tant l’alumnat que està cursant o haja cursat en anys anteriors Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Formació de Persones Adultes, tindrà dret al reconeixement del seu nivell de referència de valencià segons el Marc europeu comú de referència per a les Llengües (MECRL).

  • Si l’alumnat està cursant actualment algun d’aquests estudis:
    • L’expedició dels certificats de coneixements de valencià de l’alumnat s’iniciarà d’ofici pel centre i s’enviarà a l’adreça de correu electrònic que figure en ITACA (al final del curs actual).
  • Si l’alumnat va cursar algu d’aquests estudis el curs 2023-2024 o anteriors (des del curs 2008-2009 en la ESO i des del curs 2009-2010 en batxillerat):
    • El procediment d’expedició dels certificats de coneixements de valencià de l’alumnat s’iniciarà per les persones interessades, a través de la pàgina web: https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=1723
    • Si les matèries de valencià no figuren al sistema, heu de demanar un certificat acadèmic dels cursos que falten en la Secretaria del centre (podeu fer-ho presencialment o a través del següent document: instància sol·licitud)
    • Els certificats emesos es remetran telemàticament a les persones interessades a l’adreça de correu electrònic indicada en la sol·licitud.
  • Si l’alumnat va realitzar la PAU a partir del curs 2009-2010 o si la realitza a partir d’aquest curs acadèmic:
    • Els certificats emesos es remetran telemàticament a les persones interessades a l’adreça de correu electrònic indicada en la sol·licitud.

NIVELLS:

  • Certificat C1: L’alumnat de Batxillerat que haja superat la matèria de valencià els dos cursos de Batxillerat i dispose d’una qualificació mitjana entre els dos cursos igual o superior a 7.
  • Certificat B2: L’alumnat que supere la matèria de valencià els dos cursos de Batxillerat.
  • Certificat B1: L’alumnat que supere la matèria de valencià els quatre cursos d’Educació Secundària Obligatòria.

TERMINIS:

El procediment regulat mitjançant la present resolució es posarà en funcionament el dia 1 d’octubre de 2024, i quedarà obert de manera permanent a partir de la data mencionada.