Erasmus+ KA121 Marine ecosystems

Carta a les famílies

Activities

 

LONG MOBILITY 2023

Tres alumnes italianes del Liceo Linguístico statale Ninni Cassara de Palermo (Sicília- Itàlia), Carolina, Clelia i Aurora, han participat amb una mobilitat de llarga estada del Projecte Erasmus+ a l’IES Sorts de la Mar de Dénia.
L’estada ha transcorregut des de l’11 de gener fins el 24 de març.
Les alumnes han compartit estudis amb els alumnes de 1r de batxillerat, han participat de totes les activitats del centre, han millorat les seues destreses lingüístiques en llengües estrangeres i enriquit la seua competència intercultural.
D’aquesta manera, l’IES Sorts de la Mar de Dénia dona un nou impuls a l’experiència en els projectes Erasmus + apostant per aquestes estades de llarga durada que suposen una gran oportunitat per al nostre alumnat d’enriquir els seus coneixements i competències al llarg de la seua trajectòria acadèmica.
El proper curs 23-24, seran els nostres alumnes, els qui participaran d’aquesta experiència amb 5 mobilitats de llarga estada a le Mans (França) i 5 a Irlanda o Malta.
D’altra banda, aquest curs, estem desenvolupant el projecte “Marine Ecosystems” amb els socis de Palermo i un altre centre de Croàcia.
La setmana del 27 de març al 3 d’abril un grup de huit alumnes i 3 professors viatjaran a Palermo a continuar amb les activitats previstes en el projecte, emmarcat en els Objectius de Desenvolupament Sostenible, entre les quals, anàlisi de la qualitat de les aigües i contaminació del Mediterrani.
Continuem construint ciutadania europea i internacionalització a l’IES Sorts de la Mar de Dénia .
 
ACTIVITATS AL MEDITERRANI
Recollida de mostres per fer anàlisi d’aigua de les costes de Dénia, turbidesa de l’aigua i recompte de protozous.🧪🦠🧫🐬🐟🐠🐡 #ErasmusPlus #MarineEcosystems
 
Recogida de muestras de agua del Mediterráneo para analizar su estado #MarineEcosystems #ErasmusPlus #Dénia PR4 5 mayo 2023
 

#ErasmusPlus #MarineEcosystems UECO i 4tESO

https://lamarinaplaza.com/2023/05/02/alumnes-de-lies-sorts-de-la-mar-de-denia-viatgen-a-croacia-amb-un-projecte-erasmus/

https://www.levante-emv.com/aula/2023/05/10/classe-europa-centres-made-in-87114702.html

https://palermo.gds.it/video/cronaca/2023/03/29/palermo-studenti-da-tutto-il-mondo-al-liceo-cassara-e-alla-fine-un-tour-della-citta-dccac315-222f-490b-87ae-aed7d405650a/


JOBSHADOWING SICÍLIA 6 -12 MAIG 2023


Les nostres professores Inma García, d’administració i serveis, i Antònia Romero, d’Agrojardineria, comencen un Jobshadowing aquesta setmana a Itàlia. Visitaran tres centres per observar bones pràctiques en el camp dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les vertents de Medi ambient i gestió de qualitat. 🇮🇹🇪🇺

Compartint experiències FP Agrària a Sicília

Elaboració d’oli, “fungaia” producció de fongs i ceps amb espatlleres.

🍇

Les nostres professores Inma i Antònia, ja estan de tornada del Jobshadowing a Sicília

🇮🇹

#ErasmusPlus

🇪🇺

The Protection of the Marine Ecosystems Erasmus +

🐢
🐬
🐋
🐳
🦈
🐟
Ahir vam realitzar la primera reunió de coordinació amb les sòcies italianes 🇮🇹 i croates 🇭🇷 del nou Projecte Erasmus + The Protection of Marine Ecosystems. Ayer realizamos la primera reunión de coordinación con las socias italianas🇮🇹 y croatas🇭🇷 del nuevo Proyecto Erasmus +The Protection of Marine Ecosystems.

MOBILITAT A RIJEKA (CROÀCIA) 21-28 ABRIL 2023

Programme

#ErasmusPlus#MarineEcosystems#Rijeka Tornem carregats i carregades d’emocions per una experiència inoblidable a Croàcia!

Analitzant l’aigua de l’Adriàtic

Aquari Pura

Taller de reciclatge de plàstics, taller de pintura de taulells mediterranis, classe de Croata, Visita planta purificadora #Rijeka

             

MOBILITAT A PALERMO (ITÀLIA) 27 MARÇ-3 ABRIL 2023

Programme Palermo

#MarineEcosystems #PalermoTeatro Massimo #Palermo#MarineEcosystems#ErasmusPlus Liceo Linguistico Statale Ninni Cassara de Palermo 🇮🇹, PRHG Rijeka #Croatia🇭🇷 IES @SortsdelaMar#Dénia@ayto_denia@GVAeducacio@sepiegob@Erasmus_Project@EUErasmusPlus

CONCURS TARGETES DE NADAL

   

 
#ErasmusPlus jornades d’intercanvi d’experiències EPSG UPV CEFIRE Gandia  27 juny 2023 #MarineEcosystems

 

Visita a l’IES SORTS DE LA MAR de Dénia dels Socis de Rijeka (Croàcia) i Palermo (Itàlia) del Projecte Erasmus + Mediterranean Marine Ecosystems i Setmana de les LLengües.
Del 8 al 15 de setembre vam rebre a l’IES SORTS DE LA MAR de Dénia la visita per a la finalització de les activitats de mobilitat dels nostres socis mediterranis del Projecte Erasmus + Mediterranean Marine Ecosystems de Rijeka (Croàcia) i Palermo (Itàlia).
Una setmana on van finalitzar les activitats de comparació dels diversos ecosistemes que tenim a aquestes tres ciutats del Mediterrani.
L’alumnat participant va realitzar activitats de busseig per a l’observació de la flora i la fauna, anàlisi de qualitat d’aigües, anàlisi de plàncton, les dunes i com no de la posidònia marina.
També van visitar l’oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València i van realitzar una ruta teatralitzada per Dénia per conèixer la història de la nostra ciutat.
Han col·laborat en aquest projecte en la formació del professorat experts com Miguel Rodilla del departament d’Enginyeria Hidràulica i Medi ambient dins de l’institut d’investigació per a la gestió integrada de zones costeres de la Universitat Politècnica de València i les exposicions cedides per la Diputació d’Alacant dins els projectes POSIMED  de l’institut d’Ecologia Litoral.
Gràcies als programes Erasmus, aquestes experiències són una realitat que permet que els nostres alumnes i alumnes milloren les seues capacitats, habilitats i destreses, que cresquen com a persones i es formen com a ciutadans del segle XXI tolerants, solidaris i respectuosos que construïsquen un món més just, lliure i sostenible.
 
 
 
SETMANA DE LES LLENGÜES 
D’altra banda, la setmana del 26 al 29 de setembre hem celebrat amb diverses activitats organitzades pels departaments lingüístics i la vicedirecció de l’institut la setmana de les llengües.
S’han realitzat exposicions com : Exposició interactiva «Un mar d’alfabets»  on l’alumnat, a mode de joc, ha sigut capaç  d’associar cada alfabet amb el seu nom, exposició de diaris escrits en diferents llengües «Les llengües a la premsa», «On soc?» per trobar el país d’origen, exposició «Curiositats lingüístiques», l’activitat del programa de Tutoria Entre Iguals de l’arbre de les llengües de benvinguda a l’institut i el passaport de les llengües on alumnat del centre de diversos països ensenya a la resta d’alumnat curiositats lingüístiques de la seua llengua nativa.