Banc solidari bicis
Recollida d’aliments 1
Recollida d’aliments
Festivitat 24 JUNY
Inici de curs 23-24
Projectes europeus inici
- Erasmus+ KA2 19-21 European Heritage
- Erasmus+ KA1 19-21 PROYECTO IRTA ACTIVA CAS (Construyendo Aprendizajes Significativos)
- Erasmus+ KA2 18-20 STRATEGIES PREVENTING EARLY SCHOOL LEAVING
- Erasmus+ KA1 17-19 PROYECTO IRTA PARA LA INTERNACIONALIZACIÓN
- Erasmus+ KA2 17-19 Europe, migrations and citizenship: our schools from emergency to integration
- Projectes eTwinning
- Intercanvi amb Forcalquier
- Erasmus+ KA1 15-17 Internacionalización e innovación lingüística: Camino hacia el plurilingüismo
- Erasmus+ KA2 15-17 Projecte FOCUS
- The Power of Planeteers
- Dancing beyond borders
- Development of Communicative skills and European Active Participation
- European Heritage
- Italia
Banc solidari bicis
Recollida d’aliments 1
Recollida d’aliments
Festivitat 24 JUNY
Inici de curs 23-24
FOCUS Espanya
TROBADA A ESPANYA
Del 4 al 8 de maig de 2015 va tindre lloc la esperada trobada espanyola del projecte FOCUS. L’IES Serra d’Irta va acollir professors i alumnes dels altres cinc països participants. Durant aquells dies, es van realitzar molts tallers i activitats que giraven al voltant del tema de la gastronomia i l’elaboració de receptes.
Es va visitar una fàbrica de torrons, localitzada a Benlloch on se’ns va ensenyar tot el procés de fabricació, des de la selecció de la matèria primera fins a l’eixida al mercat del producte. Visitarem l’Escola d’Hostaleria del Grau de Castelló i allí se’ns va ensenyar totes les distintes etapes per les quals ha de passar un alumne per a arribar a ser un bon cuiner o cambrer o cap de cuina o què han de fer els alumnes per a muntar el seu propi restaurant.
Les ames de casa d’Alcalà van mostrar a professors i alumnes la realització de diferents dolços i coques de la comarca, utilitzant productes locals amb denominació d’origen com la tomata de penjar i també en aquest taller tots van participar i van realitzar les seues pròpies coques.
Es va fer una visita cultural i educativa a la ciutat de València i a l’albufera, on vam menjar un arròs típic de la zona. Ens va visitar un dels xefs més importants de la província de Castelló i ens va fer una demostració de com cuinar diferents receptes amb marisc, amb la seua degustació corresponent.
Tant alumnes i familiars com professors van participar en la realització d’una paella valenciana monumental. També es va fer una visita cultural guiada per Peníscola i finalment, un gran acte de comiat.
Van ser molts els col·laboradors que vam tenir: les famílies dels alumnes participants, associacions i col·lectius locals, l’Ajuntament d’Alcalà de Xivert i altres persones a títol individual, a qui agraïm la seua implicació i el seu suport.
PRODUCTE FINAL