CIC – MASCLISME – VG – Material

Material d’ajuda i ampliació

Signes d’alerta per a xics i xiques per detectar si es troben en una relació basada en el domini i el control que pot acabar en violència de gènere.

 

La sèrie de cinc curtmetratges «Encuentra el verdadero amor», dirigits i produïts per l’Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals (CIM) permet treballar diferents àmbits relacionats amb la violència de gènere en l’adolescència a través de cinc històries diferenciades protagonitzades per joves. L’objectiu fonamental és ensenyar a detectar els primers senyals del maltractament en l’adolescència i informar de què fer davant una situació de maltractament.

 

Full d’informació «hi ha sortida» amb els passos a seguir davant els primers signes de maltractament (en valenciàen castellà).

 

Fulls d’informació «hi ha sortida» per a joves i adolescents amb els passos a seguir davant els primers signes de maltractament.

 

Material de prevenció de la violència de gènere GVA
 

Institut de les dones. Secció de la violència de gènere GVA
 

Telèfons d’atenció a víctimes de de maltractament per violència de gènere
 

Guía didàctica i enllaços a curtmetratges sobre la violència masclista.
 

Comic boja «Boja per tu» en diversos idiomes
 

Vídeos de la campanya #AssenyalaElMasclisme (GVA)
 

Campanyes estatals de sensibilització contra la violència de gènere
 

CONSENT. It’s simple as tea.
Si encara estàs dubtant amb el significat de la paraula consentiment només imagina que en compte de parlar de sexe estàs proposant prendre una tassa de te.

 

El projecte Little Revolutions, aprofitant el Dia Internacional de les Dones i amb el suport de l’Institut Català de les Dones, se suma a les campanyes de visibilitat #MeToo per denunciar la normalització de la violència masclista en els contes infantils. A través d’un vídeo es vol mostrar com la història de La Caputxeta Vermella és un cas evident d’agressió sexual naturalitzada en un conte universal i aparentment innocent, i amb el qual perpetuem de forma continuada un abús que es normalitza i s’interioritza.
 


La sociòloga Carmen Ruíz Repullo utilitza el conte de Pepa i Pepe per mostrar de quina manera les i els adolescents accedeixen al perillós cercle de la violència de gènere. Els exemples que utilitza són fruit de les recerques que detalla en el seu últim estudi, Voces tras los datos.