Visita empresa Recover (Hilaturas Ferre) 

Hui l’alumnat de 2n i 3r d’ESO que cursa les matèries optatives d’emprenedoria i economia sostenible ha visitat Recover (Hilaturas Ferre). 

L’empresa capdavantera de la localitat que té més de 75 anys d’experiència en el cotó reciclat sostenible i que transforma residu tèxtil en fibra d’alta qualitat. 

El seu Cap global Javier Vázquez, ens ha atès com porta fent des de fa alguns anys, a la fàbrica a tan sols uns minuts del nostre centre. Allí, l’alumnat ha pogut assistir a una explicació en directe del trajecte que recorren els nostres residus tèxtils des de que els rebutgem fins que es transformen en fibres aptes i qualificades per a donar vida a noves peces. Resulta imprescindible reconèixer aquesta funció empresarial, ja que a dia de hui, la tèxtil és la segona indústria més contaminant, com bé ens ha explicat Javier. En aquesta ocasió, també hem pogut visitar el departament químic on es comprova la qualitat de les fibres. 

La visita a Recover forma part de la programació d’aquestes optatives per la relació òbvia amb la matèria i perquè aquest curs el Repte Aitex ha estat precisament realitzar un projecte per part dels alumnes on es recuperara el residu tèxtil i com donar-li una segona oportunitat.  

Agraïm com sempre l’atenció de Javier i com sap fer arribar a l’alumnat tot el que sap. Sense dubte, el proper curs tornarem!!