Xarrada NoSum: porta droga la teua beguda?

Aquesta setmana hem tingut el plaer i la sort de rebre la visita de la catedràtica de Química Orgànica de la Universitat de València Margarita Parra, una de les 100 dones més influents d’Espanya de 2023 segons llista Forbes. 

Margarita Parra Álvarez és la directora de l’Institut Interuniversitari d’Investigació de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic (IDM). És reconeguda com la màxima responsable del centre d’investigació i ensenyament que té com a finalitat la salut, l’alimentació, la seguretat i el medi ambient. Així mateix, des de 2007 es dedica a l’investigació sobre Química Supramolecular, disseny, síntesi i avaluació de quimiosensors i quimiodosímetres crom i/o fluorogènics per a la detecció de xicotetes molècules. 

Margarita ha vingut al Pla a explicar al nostre alumnat de Primer i Segon de Batxillerat que, junt amb el seu equip de treball, ha creat l’empresa NoSUM (No Submissió), la qual ha dissenyat un test ràpid i fiable que detecta si la beguda ha estat contaminada amb èxtasi líquid (GHB). El kit NoSUM ha estat dissenyat per detectar èxtasi líquid en begudes carbonatades i alcohòliques, fins i tot quan estan barrejades. Qualsevol persona el podrà utilitzar, serà econòmic i de fàcil accés. La finalitat d’aquesta Xarrada ha sigut informar i conscienciar als nostres alumnes del risc de la submissió química proactiva. Estem molt agraïts de que haja pogut vindre al nostre centre i haver compartit un projecte tan interessant amb el nostre alumnat.

Bon auguri! 

Vore àlbum complet


Per: Minerva Moll, Cap Departament Física i Química, IES Pla de Nadal

Font biografia: https://www.uv.es/uvweb/uv-noticias/es/noticias/catedratica-margarita-parra-lista-forbes-100-mujeres-mas-influyentes-espana-1285973304159/Novetat.html?id=1286339171065&plantilla=UV_Noticies/Page/TPGDetaillNewsAMP 

Font Nosum: https://nosum.net