CONCURS: Up! Steam4 Missió 2030 de la UPV

A continuació vos descrivim els projectes amb què l’IES Pla de Nadal ha participat al concurs Up! Steam4: Missió 2030 de la UPV.

Projecte: Il.luminació controlada i automàtica 

Nom d l’equip: Nadal Makers 

Participants: Quique F., Hubert S., Hugo C., Aitor C., Adrian M., Dario H., Amat G., Angel Z., Kelian B., Alexei H., Jesus David T., Jose Agustín T. 

Els alumnes de l’optativa de robòtica de 3r d’ESO han fet un projecte per al concurs de la UPV Up Steam4: Mision 2030. El projecte simula la il·luminació automàtica tant pública com a cases particulars, que funciona de la següent manera: quan hi ha llum suficient les llums es mantenen apagades; quan no hi ha llum s’encenen; i quan hi ha certa lluminositat però no prou, la il·luminació artificial va compensat aquesta manca de llum natural. Això suposa un estalvi energètic, ja que a l’alba i el capvespre, o en dies molt ennuvolats, la llum artificial, en comptes d’estar a màxima potència, es gradua en funció de la seua necessitat. 

Podeu votar el projecte a l’enllaç: anar enllaç (caldrà tindre usuari)

Podeu vore el video de presentació complet al nostre canal de Youtube: Vore vídeo

Projecte: Confort tèrmic a exteriors 

Nom de l’equip: Lori-Riba Tecno. 

IES Pla de Nadal. 

Participants: Javier Carvera, Luis Miguel Cervera, Gabriel Fornás y Sabrina Manda. 

L’alumnat de l’optativa de Tecnologia Industrial de 2n batxillerat ha realitzat un projecte per al concurs de la UPV Up STEAM. 

El projecte consisteix en la construcció d’una maqueta que proporcionaria protecció davant de temperatures o pluges altes, permetent l’ús d’espais públics (parcs, patis, etc.) davant de climatologia adversa. Per això utilitzaria pèrgoles de lamel·les mòbils controlades per sensors de llum i un polsador, al qual podria acoblar-se un sensor de pluja. 

Quan les temperatures són altes o hi ha precipitacions, el polsador acciona el tancament de les lamel·les, donant protecció davant del sol o la pluja a la zona del pati que cobreix les pèrgoles, augmentant així l’extensió útil del pati. 

Quan fa fred i les temperatures estan per sota d’un determinat valor, les lamel·les s’accionen i es mouen d’acord amb la inclinació dels raigs solars, quedant-hi paral·lels i deixant per tant passar la màxima quantitat de radiació solar. 

Podeu votar el projecte a l’enllaç: anar enllaç (caldrà tindre usuari).

Podeu vore el video de presentació complet al nostre canal de Youtube: Vore vídeo.