D’acord amb l’article 8 del Reial decret 217/2022 de 29 de març i el Decret 10/2022 de 5 d’agost del Consell, pel qual s’estableix l’ordenació i els ensenyaments mínims de l’Educació Secundària Obligatòria , l’alumnat de 2n ESO ha de cursar de manera obligatòria les següents matèries comunes:
- Educació física
- Educació plàstica , visual i audiovisual
- Física i química
- Geografia i Història
- Llengua castellana i literatura
- Llengua estrangera (anglés)
- Matemàtiques
- Música
- Religió o atenció educativa
- Valencià: llengua i literatura
Altres matèries:
- Tutoria
Així mateix, l’alumnat ha de cursar una matèria optativa a triar entre les següents:
*TA: Taller d’aprofundiment
Per a més detalls sobre les matèries optatives, consulte la següent informació:
English is fun! (Taller d’aprofundiment)
En English is fun! treballarem de manera divertida per a millorar la competència comunicativa en anglés. Aprendràs a parlar de manera més fluida i a comunicar-te amb altres persones en llengua anglesa.
L’objectiu principal d’aquesta matèria és que els alumnes puguen aprofundir molt més en l’aprenentatge de la llengua i sobretot en destreses que es treballen en menor mesura en la matèria d’anglés. També es pretén que, en treballar de manera amena i dinàmica, l’alumnat gaudisca al màxim.
Les classes seran majoritàriament orals i es treballaran aspectes de la cultura anglosaxona, aspectes de la pronunciació (fonètica), així com altres continguts relacionats amb l’anglés. La metodologia que usarem serà dinàmica i hi haurà moltes activitats en grup. Alguns exemples d’activitats que farem en classe són: cançons, receptes, gimcanes, exposicions orals i xicotetes representacions teatrals o role-plays.
Francés
L’assignatura de francés està pensada per a tot l’alumnat que ho desitge i vulga aprendre una nova llengua d’arrel llatina.
L’objectiu d’aquesta matèria optativa és aconseguir una mínima competència lingüística en llengua francesa per a poder comprendre i ser comprés en situacions de la vida quotidiana a més de conéixer els aspectes socioculturals i la manera de viure de França i dels països francòfons mitjançant la realització de projectes i exposicions, lectures en francés adaptades, tallers de crêpes, cinema, teatre, convivència amb alumnat d’altres instituts, correspondència amb instituts francesos, concursos, gimcanes, …
La metodologia és activa, flexible, participativa i centrada en l’alumnat. L’aprenentatge de la llengua s’adapta al nivell competencial de l’alumnat amb activitats orals, interactives, en línia, col·laboratives, … L’avaluació és formativa i contínua. Es valora molt l’interés i la participació. (+info)
Enginya i construeix amb Minecraft II (Taller d’aprofundiment)
Minecraft: Education Edition és una plataforma única per a explorar, col·laborar i aprendre de manera creativa, fomentant la resolució de problemes. Combina la diversió i la creativitat amb finalitats educatius, sent este, un dels seus punts més interessants. Minecraft incorpora ferramentes de col·laboració que permeten als estudiants treballar junts en projectes virtuals, la qual cosa fomenta el treball en equip i l’aprenentatge col·laboratiu.
L’alumnat gaudirà en un món d’aventures, on podrà crear tot tipus d’elements (edificis, ponts, vehicles, paisatges, monuments, ciutats…) sent el límit la seua imaginació i enginy.
També aprofundirem en l’ús de ferramentes informàtiques per a l’elaboració de: presentacions, posters, còmics, portades…, sense oblidar que, permet aprendre sobre el maneig d’emmagatzematge i treball en el núvol, així com, l’ús de correu corporatiu i Aules.
Es començarà amb xicotets reptes individuals, realitzant progressivament agrupacions adaptades als ritmes i perfils del grup. La valoració del procés d’aprenentatge es duu a terme mitjançant l’observació directa, amb especial atenció al desenvolupament del treball autònom, individual o en equip. Per a major aprofundiment en la matèria, punxen en l’enllaç de GUIA PER A FAMÍLIES.
Laberint de mites: herois, heroïnes i éssers fantàstics (Taller d’aprofundiment)
Laberint de mites és una assignatura relacionada amb tots els camps del saber i aconsellable per a tot l’alumnat que vulga conéixer una mica més de l’origen de la nostra cultura, llengua i costums de vida, ja que en les civilitzacions de Grècia i Roma es troba la base de la cultura occidental i d’Europa.
Quins continguts treballarem? Els mites i llegendes de Grècia i Roma, centrant-nos en els herois i heroïnes de la mitologia clàssica, així com la seua pervivència en l’actualitat: cinema, còmic, jocs, publicitat… a més de llocs i personatges famosos en el món clàssic.
Com treballarem? Mitjançant imatges, pel·lícules, lectures, cançons, visita a museus… A més, reflexionarem i debatrem sobre els textos i temes treballats, realitzarem exposicions…
S’avaluarà mitjançant la valoració de les intervencions i actituds de l’alumnat: assistència, puntualitat, respecte a les normes de convivència, elaboració de presentacions, qüestionaris, murals…
Més informació en el blog CLASICAS en el NIT.
Programació, intel·ligència artificial i robòtica 1 (PIAR-1)
L’assignatura de Programació, Intel·ligència Artificial i Robòtica 1 (PIAR1) forma part de l’itinerari formatiu dissenyat pel departament d’Informàtica de l’IES Nit de l’Albà amb l’objectiu que l’alumnat del centre adquirira una competència digital adequada a les necessitats la societat actual.
PIULAR 1 s’ofereix tant en 2n com en 3r d’ESO i persegueix que l’alumnat conega i aprenga utilitzar les eines informàtiques que comencen ja a canviar el present i el faran de manera profunda en el futur com la robòtica i la intel·ligència artificial. Per a això treballaran de manera pràctica amb:
- Pràctiques de programació de plaques Micro:bit
- Programació de robots i sensors.
- Pràctiques de realitat virtual i augmentada
- Pensament computacional i algorísmia
- Intel·ligències artificials per a la generació de:
- Textos: ChatGPT
- Imatges: Midjourney
- Vídeos…
Informàtica, internet i imatge digital (Taller d’aprofundiment)
En Informàtica, Internet i imatge digital crearàs un blog que arribe a tothom i milloraràs les teues presentacions digitals. També aprendràs imatge digital, retoc fotogràfic i edició d’imatges. Programaràs videojocs en un nivell avançat, aprenent pas a pas. A més, milloraràs els teus coneixements sobre seguretat informàtica.
Tot això es desenvolupa a les aules d’Informàtica, usant la teua sessió personal amb la teua pròpia Identitat Digital. Usarem pissarra digital i connexió a Internet.
Els exercicis i pràctiques es realitzaran en classe. Sense necessitat d’un llibre de text i usant la plataforma Aules podràs fer les activitats, consultar les anotacions, realitzar qüestionaris senzills i conéixer la teua nota en tot moment. I també podràs aconseguir insígnies pels teus assoliments.