Castellano

ACTIVIDAD DESARROLLADA

fr
Une adaptation théâtrale du conte littéraire « Une nuit au Musée olympique », tiré des Contes et légendes des Jeux olympiques de Gilles Massadier, a été jouée.
Les élèves de la 2eESO du projet interdisciplinaire « Arts du spectacle » ont été chargés de jouer la pièce, sous la direction de María Dolores Martínez, professeur de musique et responsable du projet, et d'Alberto Morant et Rocío Arques, professeurs de musique, en tant que directeurs musicaux, avec la collaboration d'un groupe d'élèves de la 2eESO. Il s'agit d'un projet interdisciplinaire dans lequel les départements d'éducation plastique, de technologie et d'informatique ont participé à la décoration, à l'éclairage et au son.
Les membres du département de communication audiovisuelle de l'université Miguel Hernández d'Elche se sont chargés de l'enregistrement et de l'édition ultérieure de la pièce.
« Une nuit au musée olympique » reflète, à travers des objets olympiques humanisés, certaines des ombres éternelles de l'être humain : l'égocentrisme, le besoin de reconnaissance extérieure, la rivalité et l'individualisme. C'est en interagissant les uns avec les autres qu'ils parviennent à la conclusion que l'excellence, le respect, l'amitié, le sacrifice et le dépassement de soi sont les vraies valeurs qui imprègnent les Jeux olympiques et l'existence humaine.
La prémisse fondamentale de la pièce est la défense de ces valeurs que nous voulons préserver afin de former une société libre, tolérante et inclusive.
es
Se ha realizado una adaptación teatral del cuento literario "Una noche en el museo olímpico" de Cuentos y Leyendas de Los Juegos Olímpicos de Guilles Massadier.
Los alumnos de 2°ESO de la asignatura Proyecto Interdisciplinar "Artes Escénicas" han sido los encargados de representar la obra, bajo la dirección de María Dolores Martínez, profesora de Música y responsable de la asignatura, y Alberto Morant y Rocío Arques, profesores de Música, como directores musicales con la colaboración de un grupo de 2°ESO. Ha sido un proyecto interdisciplinar donde los departamentos de Educación Plástica, Tecnología e Informática han participado en la decoración, iluminación y sonido.
En cuanto a la grabación y posterior edición de la obra miembros del departamento de Comunicación audiovisual de la Universidad Miguel Hernández de Elche han sido los encargados.
"Una noche en el museo olímpico" nos refleja a través de objetos olímpicos humanizados algunas de las sombras eternas del ser humano: el egocentrismo, la necesidad del reconocimiento externo, la rivalidad y el individualismo. Será a través de las interacciones que mantienen entre ellos cuando lleguen a la conclusión de que la excelencia,el respeto, la amistad, el sacrificio y la superación son los verdaderos valores que impregnan las Olimpiadas y, la existencia del ser humano.
La premisa fundamental de la obra es la defensa de aquellos valores que queremos conservar para formar una sociedad libre, tolerante e inclusiva.
va
S'ha realitzat una adaptació teatral del conte literari "Una nit en el museu olímpic" de Contes i Llegendes dels Jocs Olímpics de Guilles Massadier.
Els alumnes de 2°#ESO de l'assignatura Projecte Interdisciplinari "Arts Escèniques" han sigut els encarregats de representar l'obra, sota la direcció de María Dolores Martínez, professora de Música i responsable de l'assignatura, i Alberto Morant i Rocío Arques, professors de Música, com a directors musicals amb la col·laboració d'un grup de 2°#ESO. Ha sigut un projecte interdisciplinari on els departaments d'Educació Plàstica, Tecnologia i Informàtica han participat en la decoració, il·luminació i so.
Quant a l'enregistrament i posterior edició de l'obra membres del departament de Comunicació audiovisual de la Universitat Miguel Hernández d'Elx han sigut els encarregats.
"Una nit en el museu olímpic" ens reflecteix a través d'objectes olímpics humanitzats algunes de les ombres eternes de l'ésser humà: l'egocentrisme, la necessitat del reconeixement extern, la rivalitat i l'individualisme. Serà a través de les interaccions que mantenen entre ells quan arriben a la conclusió que l'excel·lència,el respecte, l'amistat, el sacrifici i la superació són els vertaders valors que impregnen les Olimpíades i, l'existència de l'ésser humà. La premissa fonamental de l'obra és la defensa d'aquells valors que volem conservar per a formar una societat lliure, tolerant i inclusiva.
gb
A theatrical adaptation of the literary tale ‘A Night at the Olympic Museum’ from Tales and Legends of the Olympic Games by Gilles Massadier was performed.
The 2ndESO students of the subject Interdisciplinary Project ‘Performing Arts’ have been in charge of performing the play, under the direction of María Dolores Martínez, Music teacher and head of the subject, and Alberto Morant and Rocío Arques, Music teachers, as musical directors with the collaboration of a group of 2ndESO students. It has been an interdisciplinary project where the departments of Plastic Education, Technology and Computer Science have participated in the decoration, lighting and sound.
As for the recording and subsequent editing of the play, members of the Audiovisual Communication department of the Miguel Hernández University of Elche have been in charge.
‘A night at the Olympic Museum’ reflects through humanised Olympic objects some of the eternal shadows of human beings: egocentrism, the need for external recognition, rivalry and individualism. It is through their interactions with each other that they come to the conclusion that excellence, respect, friendship, sacrifice and self-improvement are the true values that permeate the Olympics and human existence.
The fundamental premise of the play is the defence of those values that we want to preserve in order to form a free, tolerant and inclusive society.

OBRA TEATRAL: Una noche en el museo olímpico

Justificación del Proyecto Interdisciplinar de Artes

fr
Description du projet:Mise en scène de la pièce écrite par María Martínez, professeur de langues et littérature, intitulée : « Une nuit au Musée Olympique ».

Objectifs:

  1. Mise en scene d’une pièce liée aux Jeux Olympiques de Paris 2024.
  2. Comprendre le sens des Jeux Olympiques en tant qu'événement qui promeut la tolérance, le respect et l'inclusion.
  3. Développer l'empathie et la pensée critique à travers la lecture et l'interprétation de l'œuvre.
  4. Travailler en équipe et coordonner la mise en scène avec le 2ème ensemble instrumental de l'ESO qui accompagne la pièce, dirigé par Alberto Morant(créateur du scénariu musical) et Rocío Arques.
  5. Coordonner la mise en scène avec les départements de musique, d'arts plastiques, de technologie, d'informatique et avec le département de communication audiovisuelle de l'UMH.
  6. Enregistrer l'œuvre et réaliser un montage audiovisuel de qualité pour la placer dans la section éducative des projets éducatifs sur le site officiel olympique.

Nombre de séances 18. Mois de janvier, février et mars.

Nombre d'élèves du secondaire. : cinquante.

Nombre d'étudiants à l'Université UMH : 20.

Date et lieu de représentation et d'enregistrement : 14 mars à la Salle des Assemblées de l'IES José Cavanilles à 17h00.

ENSEIGNANTS PARTICIPANTS

IES MARE NOSTRUM:

  • Département de Langue et Literature: María Martínez
  • Département Musique : María Dolores Martínez, Alberto Morant, Rocío Arques.
  • Département d'Arts Visuels : Natalia Díaz, Celia Blanquer, Lola Montoya.
  • Département de technologie : Álvaro González.
  • Département d'informatique : Juan María Matas.

UNIVERSITÉ MIGUEL HERNÁNDEZ:

  • Département de Communication Audiovisuelle: Pablo Mas, Jaime Quiles.
es
Descripción del Proyecto:

Escenificación de la obra de teatro escrita por la profesora de lengua y literatura María Martínez, titulada: “ Una Noche en el Museo Olímpico”.

Objetivos:

  1. Escenificar una obra de teatro vinculada a los Juegos Olímpicos París 2024.
  2. Comprender el significado de los Juegos Olímpicos como un evento que promueve la tolerancia, el respeto y la inclusión.
  3. Desarrollar la empatía y el espíritu crítico a través de la lectura e interpretación de la obra.
  4. Trabajar en equipo y coordinar la puesta en escena con el conjunto instrumental de 2º de ESO que acompaña la obra, dirigido por Alberto Morant (creador del guión musical) y Rocío Arques.
  5. Coordinar la puesta en escena con los departamentos de música, artes plásticas, tecnología, informática y con el departamento de comunicación audiovisual de la UMH.
  6. Grabar la obra y editar un montaje audiovisual de calidad para ubicarla en la sección pedagógica de proyectos educativos de la página oficial de las olimpiadas.

Número de sesiones 18. Meses de enero, febrero y marzo.

Número de alumnos/as Secundaria. : 50.

Número de alumnos/as Universidad UMH: 20.

Fecha y Lugar de la representación y grabación: Dia 14 de marzo en el Salón de Actos del IES José Cavanilles a las 17 horas.

PROFESORADO PARTICIPANTE:

IES MARE NOSTRUM:

  • Departamento de lengua y literatura: María Martínez.
  • Departamento de Música: María Dolores Martínez, Alberto Morant y Rocío Arques.
  • Departamento de Artes Plásticas: Natalia Díaz, Celia Blanquer, Lola Montoya.
  • Departamento de tecnología: Álvaro González.
  • Departamento de Informática: Juan María Matas.

UNIVERSIDAD MIGUEL HERNÁNDEZ:

  • Departamento de comunicación audiovisual: Pablo Mas, Jaume Quiles y Francisco Julián Martínez.
va
Descripció del Projecte:

Posada en escena de l'obra escrita per María Martínez, professora de llengües i literatura, titulada: “Una nit al Museu Olímpic”.

Objectius:

  1. Escenificar una obra teatral vinculada als Jocs Olímpics de París 2024.
  2. Comprendre el significat dels Jocs Olímpics com un esdeveniment que promou la tolerància, el respecte i la inclusió.
  3. Desenvolupar l'empatia i el pensament crític a través de la lectura i la interpretació de l'obra.
  4. Treballar en equip i coordinar la posada en escena amb el conjunt instrumental de 2n de l'ESO que acompanya la obra, dirigit per Alberto Morant (creador del guió musical) i Rocío Arques.
  5. Coordinar la posada en escena amb els departaments de música, arts plàstiques, tecnologia, informàtica i amb el departament de comunicació audiovisual de la UMH.
  6. Gravar el treball i armar un muntatge audiovisual de qualitat per col·locar-lo a la secció educativa de projectes educatius a la web oficial olímpica.

Nombre de sessions 18. Mesos de gener, febrer i març.

Número d'estudiants de secundària. : cinquanta.

Número d'estudiants de la Universitat UMH: 20.

Data i lloc de l'actuació i enregistrament: 14 de març al Saló d'Actes de l'IES José Cavanilles a les 17.00 hores.

MESTRE PARTICIPANT:

IES MARE NOSTRUM:

  • Departament de llengua y literatura: María Martínez.
  • Departament de Música: María Dolores Martínez, Alberto Morant, Rocío Arques.
  • Departament d'Arts Visuals: Natalia Díaz, Celia Blanquer, Lola Montoya.
  • Departament de Tecnologia: Álvaro González.
  • Departament d'Informàtica: Juan María Matas.

UNIVERSITAT MIGUEL HERNÁNDEZ:

  • Departament de Comunicació Audiovisual: Pablo Mas, Jaume Quiles y Francisco Julián Martínez.
gb
Project description:

Staging of the play written by language and literature teacher María Martínez, titled: “A Night at the Olympic Museum.”

Goals:

  1. Stage a play linked to the Paris 2024 Olympic Games.
  2. Understand the meaning of the Olympic Games as an event that promotes tolerance, respect and inclusion.
  3. Develop empathy and a critical spirit through reading and interpreting the work.
  4. Work as a team and coordinate the staging with the 2nd ESO instrumental ensemble that accompanies the play, directed by Alberto Morant (creator of the musical script) and Rocío Arques.
  5. Coordinate the staging with the departments of music, plastic arts, technology, computer science and with the audiovisual communication department of the UMH.
  6. Record the work and edit a quality audiovisual montage to place it in the pedagogical section of educational projects on the official website of the Olympics.

Number of sessions 18. Months of January, February and March.

Number of secondary school students. : fifty.

Number of students at UMH University: 20.

Date and Place of the performance and recording: March 14 in the Assembly Hall of the IES José Cavanilles at 5 p.m.

PARTICIPANT FACULTY

IES MARE NOSTRUM:

  • Department of Language and Literature: María Martínez
  • Music Department: María Dolores Martínez, Alberto Morant, Rocío Arques.
  • Department of Plastic Arts: Natalia Díaz, Celia Blanquer, Lola Montoya.
  • Technology Department: Álvaro González.
  • Computer Science Department: Juan María Matas.

MIGUEL HERNÁNDEZ UNIVERSITY:

  • Department of Audiovisual Communication: Pablo Mas, Jaime Quiles.

Alumnado colaborador de la UMH

Cámara 1 Ana González Valero
Sonidista 1 Carla Díaz Sánchez
Cámara 2 Belén del Río
Sonidista 2 María Simó
Cámara 3 Charo Palomino
Cámara 4 Alexander Elizalde
Sonidista 4 Pedro García
Cámara 5 Jorge Torres
Sonidista 5 Carlos González
Cámara 6 Jonás Alcaraz
Auxiliar María Jesús Esteve
Auxiliar Leonardo Guevara Villegas
Auxiliar Alma Cabezas Iglesias
Auxiliar Sandra García Morcillo
Sonidista 3 Juan Antonio Lombardo García
Sonidista/DIT Joel Rico Pérez
Sonidista/DIT Carlos Armando Cantó Vidal
Sonidista 7 Francisco Javier Calvo
Producción Lola Sodikman

Avís de privacitat: Ús de cookies pròpies per a anàlisis de visites

Este lloc web utilitza cookies pròpies amb l'únic propòsit d'analitzar el trànsit i millorar l'experiència de l'usuari. Les cookies són xicotets arxius de text que s'emmagatzemen en el teu dispositiu quan visites el nostre lloc. No compartim esta informació amb tercers ni la utilitzem per a fins publicitaris.

Veure política de cookies