Maica Ronda
El passat 25 de novembre, Dia internacional contra la Violència de gènere, el nostre Centre participà en diverses activitats i actes per tal de conscienciar i reflexionar sobre els motius d’aquesta violència, però a més, aprofitar per aprofundir en la necessitat del bon tracte entre totes les persones, la comunicació no violenta i l’autoconeixement emocional
Amb aquesta finalitat, enguany vam decidir Teixir una xarxa d’afectes i vam plenar el centre de teranyines plenes d’aranyes amb missatges positius i de suport. Des de les tutories, estiguérem treballant la metàfora de l’aranya com a mare, a partir de l’obra escultòrica Mamam de l’artista francesa Louise Bourgeois. Així, les aranyes representen a les dones (també a les seues criatures) víctimes de violència de gènere. L’artista pretén resignificar l’imaginari col·lectiu i ressaltar les seues capacitats i fortaleses: per una banda, les soldadures superficials i vastes de les potes de les aranyes representen les cicatrius, els colps, les agressions físiques i les cel·les, el patiment emocional d’aquestes dones a mans del seus agressors. Per una altra banda, les teranyines simbolitzen la xarxa d’afectes i de suport que la societat ha de manifestar en rebuig d’este tipus de violència.
A més, durant la setmana del 25, tot l’alumnat de Teatre de l’ESO va anar entrant a les classes per representar diferents escenes relacionades amb les relacions tòxiques i així, promoure un diàleg i reflexió sobre els estereotips i la toxicitat en algunes relacions.
Finalment, dilluns 25, a l’hora del pati, es llegí un manifest, representat per un grup d’alumnes de 4t, on es mencionà el nom de totes les dones assassinades al 2024 representades en aranyes que es penjaren en un panell que està exposat en la porta d’eixida al pati.