PROJECTES INTERNACIONALS

En aquesta pàgina trobareu els projectes Europeus  i intercanvis que anirem realitzant. 

h2o_closing session
Del 26 de març març al 2 d'abril rebem una delegació del Liceo Fanti per participar al projecte H2O

Project H2O International Week 2023

SDG

Description of the project

Presentation of the International week

Presentació de la Setmana Internacional

Schedule of the week

Visit to Valencia

 

Presentation about the chemistry and physics of water

 

Erasmus+ Teacher training and Job Shadowing

Durant el més de juliol i a començaments de setembre hem estat fent formació del professorat a Holanda i a Itàlia  amb 2 cursos sobre sostenibilitat i un sobre lideratge i coordinació de projectes

MEMORIA DE OBSERVACIÓN LICEO FANTI  CARPI FEB 2023

MEMORIA DEL CURSO SOBRE SOSTENIBILIDAD JULIO 2022

LEADERSHIP COURSE REPORT JULY 2022

CLIMATE CHANGE COURSE IN FLORENCE SEPTEMBER 2022

 

 

zwolle2022
Mobilitat Erasmus + d'observació a Zwolle.  Països Baixos.

Del 7 al 14 d'octubre 15 alumnes de 4t d'ESO de l'IES Leopoldo Querol participen en la setmana internacional del Gymnasium Celeanum juntament amb les delegacions de Polònia, Romania i Itàlia. Veieu aquí la 

image

International Week / Setmana Internacional

es_cofinanciado_por_la_union_europea_neg

El passat mes d’agost vam rebre la fantàstica notícia que el nostre projecte Erasmus+ “Un lloc millor per viure i visitar” havia estat acceptat. El curs passat un grup d’estudiants i la seva professora ja havien estat treballant amb estudiants de Romania en un projecte e-Twinning sobre qüestions mediambientals, i vam pensar que fer un intercanvi amb estudiants d’altres ciutats europees els donaria l’oportunitat de observar altres maneres d’interactuar amb els entorns natural i urbà i els recursos. Vam creure que així podrien transferir les bones pràctiques de les altres ciutats a la seva i trobar junts possibles solucions a reptes mediambientals. És per això que vam dissenyar i demanar el projecte i vam preparar un intercanvi amb el Gymnasium Celeanum i el Colegiul Național ”Vlaicu Vodă”.

Durant aquests mesos professorat i estudiants de 3r d’ESO han estat aprenent sobre espais naturals i urbans, ús dels recursos, mobilitat i altres temes mediambientals i han preparat fulls d’observació i qüestionaris a les seves classe de geografia, a la classe de dibuix han dissenyat el logo del projecte i a la classe d’anglès han escrit cartes de presentació pels seus visitants internacionals. Els nostres estudiants havien de visitar Zwole el passat mes d’octubre i Curtea el passat mes d’abril, però, dissortadament, un augment en la incidència de la pandèmia i la guerra a Ukraïna van parar aquestes mobilitats. Degut a els terminis del nostre projecte Erasmus, esperem poder realitzar el viatge als Països Baixos, però no podrem fer-ho a Romania, amb qui ens agradaria col·laborar en futures ocasions. El passat mes de febrer vam tenir la oportunitat de participar en el Hackathon organitzat pel Liceo Fanti de Carpi, així que també hem convidat a 5 alumnes d’aquest institut a la nostra setmana internacional.

El temps ha passat i la nostra Setmana Internacional ha arribat. Delegacions del Gymnasium Celeanum de Països Baixos I del Liceo Fanti d’Itàlia estarán aquí des del 9 fins el 15 de maig. Estudiants i professorat han preparat una semana plena d’activitats inspiradores que seran la base pel producte final del projecte: “El llibre verd de les bones pràctiques per ciutats europees més sostenibles i inclusives”

ENGLISH

Last August we received the great news that our Erasmus + Project about sustainability ” A Better Place to Live and Visit” had been accepted. Last academic year, A group of students and their teacher had already been working on environmental issues with other European students from Romania on e-Twinning platform and we thought that having an exchange would provide our students with the chance of observing other ways of interacting with natural and urban environments, and resources. We believed that they would be able to transfer the good practice of the different towns to Vinaròs and find possible solutions to environmental challenges together. So we prepared an exchange with Gymnasium Celeanum and Colegiul Național ”Vlaicu Vodă”

During all these months, teachers and students of 3rd of ESO (year 9th) have been learning about urban and natural spaces, the use of resources, mobility and other environmental issues in their geography lessons. In their English lessons they have written letters introducing themselves and prepared observation sheets for their visits to the two cities. Our students had to visit Zwole last October and Curtea in April, but, unfortunately, a rise in the pandemics and the war in Ukraine stopped our mobilities. Because of the deadlines in the Erasmus + we will not be exchanging this year with Romania, although we hope we will in the future. Last  February we had the opportunity of taking part in the Hackathon organised by Liceo Fanti from Carpi, so we have invited 5 students of this school to participate in our International Week.

Time has passed and our International Week is here. Delegations of Liceo Fanti from Carpi, Italy and of Gymnasium Celeanum from The Netherlands will be here on the 9th of May. Students and teachers have prepared a week full of inspirational activities, workshops and school trips to natural and urban spaces, which we hope will be enjoyed and serve as basis for the final product of the project: The Green Book of Good Practice for More Sustainable and Inclusive European Cities”

IMG-20220519-WA0008 (1)

DIARI D' ACTIVITATS

L'agenda d'aquesta Setmana Internacional està plena d'activitats diverses: actes més formals com la benvinguda al centre i a l'ajuntament de vinaròs, xerrades i tallers sobre sostenibilitat, treball grupal, sortides a espais urbans i naturals del nostre entorn o d'altres més lúdiques o esportives a on el nostre alumnat i professorat ha pogut interactuar amb les delegacions holandesa i italiana. Podeu veure el diari de la setmana aquí.

INFORME COMPLET DE LA SETMANA INTERNACIONAL AMB VALORACIONS

En acabar la setmana ens sentim orgullosos del treball realitzat per tota la comunitat educativa: alumnat, personal docent i no docent del centre, famílies acollidores, institucions, entitats i experts particulars que han col·laborat de manera desinteressada a fer possible aquesta Setmana Internacional plena d'activitats, aprenentatges i experiències vitals.

La major part de l'alumnat de 3r en acabar la setmana pregunten: "quan serà la següent?" La majoria reconeixen que han après de llengua, de resolució de problemes, que han socialitzat. Diuen que compartir projecte amb estudiants d'altres països els ha obert la ment a altres possibilitats d'encarar la sostenibilitat, altres maneres de fer.

La gran majoria de les famílies acollidores, estan molt satisfetes d'haver participat i creuen que l'experiència ha estat molt enriquidora tant pels seus xiquets com per la família en conjunt.

També han mostrat la seva satisfacció les delegacions dels dos països amb els quals ens agradaria continuar treballant en futurs projectes.Ara per ara, hem d’acabar el projecte Erasmus+ amb les mobilitats d’alumnat i professorat, observació i formacions.

Tot i les bones crítiques, sabem que hem d'anar millorant alguns aspectes, necessitem fer equip,  comunicar-nos més i millor. Creiem que hem despertat l'interès per la internacionalització,  ara cal mantenir-lo. Esperem que, com l'olivera commemorativa que tenim al pati des del  dia 11 de maig, reguem entre tots amb il·lusió aquesta llavoreta que hem plantat i esdevingui, amb el temps, com la olivera commemorativa que hem plantat,  un arbre frondós amb moltes branques, que puguin gaudir futures generacions d’estudiants.

Pots veure l'informe complet de la Setmana Internacional aquí.

Del 6 al 10 de febrer de 2022 un grup d’alumnat de 3r d’ESO de l’IES Leopoldo Querol de Vinaròs han estat a la ciutat Italiana de Carpi, a la regió d’Emilia Romanya, per tal de participar en el Hackathon internacional “Looking4ward” promotor de projectes creats per joves emprenedors, a on la sostenibilitat, la inclusió, la conversió digital han estat temes centrals.

En acabar les intervencions de totes les delegacions el jurat format per experts i  representants de la ONU, de la FAO i del Ministeri d’Educació italià, van fer menció especial a la delegació espanyola, tot i valorant la seva participació  i l’esforç realitzat durant aquestes jornades de treball tan intens.

Cliqueu aquí si voleu saber més